Prachtscore tegen Brakkestein

Brakkenstein VR3 (zon)

2 - 9

NSVV FC Kunde VR3 (zon)

Competitie

5e klasse 9

Datum

17 oktober 2021 9:45

Scheidsrechter

R.M. Otten

Accommodatie

Sportpark Brakkenstein
Heemraadstraat 9
6525TG
NIJMEGEN
tel. 024-3556075

Brakkenstein dames 3 – FC Kunde Dames 3
Ruststand: 0-5
Eindstand: 2-9

 

De wedstrijdvoorbereiding begon al op de zaterdag. Johan stuurde de wel bekende wedstrijd mail. Iedereen kijkt altijd gespannen wie er deze week weer geselecteerd is. Hierbij moet ik vermelden dat de voorwaarde van het halen van de selectie is dat je zondag zonder te kotsen op het veld kan staan.

‘’Goedemiddag dames, Morgen spelen we de tweede competitiewedstrijd tegen Brakkenstein. We zullen om kwart voor 9 verzamelen bij het wedstrijdsecretariaat. De daadwerkelijke wedstrijd zal om 9:45 beginnen.
De volgende spelers zijn geselecteerd:
Robin Thijssen
Lara Habold 
Monique Veeneman
Anouk Jurrius
Silke Lamers
Isa Dales
Jamilla Windt
Julia van Raaij
Nadine Peters Rit
Julie Janssen
Maud van der Pol
Eline de Mol
Speler D2
Speler D2"


Het was 17 oktober 2021 kwart voor negen. De trainer heeft het erg duidelijk gemaakt dat als je te laat bent, je op de bank begint. Gespannen zat het team klaar voor de tactische bespreking. De tactiekbespreking is altijd iets wat aan mij voorbijgaat. Het klinkt altijd .. Druk ..flanken spelen en ruimte tussen de linies.

Rond een uur of negen sprongen mensen op de fiets om richting brakkenstein te rijden. Bij aankomst was de kleedkamer erg krap maar wel gezellig. (Reviews staan op insta). De voorbereiding in de kleedkamer verliep chaotisch. Lara was een scheenbeschermer kwijt die ze 3 seconden geleden nog in haar hand had, dit geeft aan wat wedstrijd druk doet met sommige mensen. Robin was weer bezig met het smeren en vooral aansmeren van haar pot vaseline. Na 10 minuten stonden we op het veld en waren we klaar om warm te lopen. Als een slechte generale betekent dat de uitvoering goed gaat dan was dit een veelbelovend wedstrijd. Ik moet zeggen dat het ongelofelijk is dat na zo veel trainingen, instructies en niet zo opbouwende feedback, het toch al fout gaat bij het stikken van de veters. Warm en vooral al hijgend sluiten we meestal de warming up af.

De wedstrijd begint eigenlijk al voordat je een bal hebt aangeraakt. Het gaat hier ook om Psychologische oorlogvoering, het uitvoeren van acties om de vijand te ondermijnen zonder dat fysiek geweld gebruikt wordt. Je begint met het veld op lopen als een groep, staren naar de tegenstander en vooral de yell die je gooit voor de wedstrijd. Het was duidelijk dat bij het schreeuwen van ‘’slets go” de tegenstander al gewaarschuwd was. Als je als volwassen vrouwen dit in een groep durft te schreeuwen onder het toezicht van vrienden en familie, heb je niks meer te verliezen.

Kunde begon met de volgende opstelling
Achter:
Keeper: Isa
Rechts: Superster
Centraal: Ceaser en jammie
Links: Naad

Midden:‘
Rechts: laura
Mid : Amber
Links: koalaar

Voorhoede:
Rechts: Maudinho
Spits: Moffel
Links: Robbie

Op de bank begonnen:
Rechts: elinewbie
midden: Moana
Links: Snoeky

Vrij snel was het duidelijk dat wij als team elkaar makkelijk konden vinden en goed driehoekjes aan het creëren waren. Druk, ruimte tussen de linies en spelen over de flanken, het was allemaal aanwezig. De eerste helft vloog voorbij, Brakkestein had niks te vertellen en wij gingen de kleedkamer in met een 0-5.

Er werd in de tweede helft gewisseld. De tweede helft ging Kunde verder waar ze gebleven waren. Het werd 0-6, 0-7 en zelf 0-8. Brakkenstein werd na de 0-8 wakker en gingen iets meer druk zetten. Er kwamen een paar gevaarlijke lange ballen vanuit achter naar hun voorhoede. Brakkestein wist twee keer te scoren. Gelukkig had Maud daar nog een antwoord op en scoorde de 2-9. Met deze stand werd de wedstrijd afgefloten. 

Wij hadden deze wedstijd niet kunnen winnen zonder onze vlagster. Anouk bedankt voor al je inzet.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!