tel. 024-3770219

Quick 1888 Vrouwen 4 – FC Kunde Dames 3
Ruststand: 2-2
Eindstand: 3-5

Op zondag 7 november om 15.00 uur, stond er een uitwedstrijd op het programma voor dames brie van FC Kunde. Afgelopen week werd er nog zakelijk met 2-1 gewonnen van de Trekvogels, wat de blamage tegen dames 4 enigszins verzachtte. Toch wisten we dat dit geen appeltje eitje zou worden, omdat alle andere damesteams bij Quick vrij waren. De kans was dus groot dat er meiden mee zouden doen van hoger spelende teams. Daarnaast was Quick een van onze directe concurrenten met ongeveer evenveel punten als wij. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

Omstreeks 13.45 uur verzamelden we bij het wedstrijd secretariaat voor de opstelling en de wedstrijdbespreking. We startten met de volgende mensen:
I-sa, de Woman of the Match van vorige week, stond uiteraard weer op doel. Nadine, Jam, Caesar en Moana vormden de achterhoede. Naina, Lara en Roos mochten aan de bak op het middenveld. Tot slot mochten Maud a.k.a. Maudinho, Eline en Robbie starten in de voorhoede.

De boodschap was duidelijk: vanaf minuut 1 alles geven en strijden voor iedere bal. In de stortregen ging het grootste deel met de auto richting Heseveld, terwijl Julie en Iris weer en wind trotseerden op de fiets. Ze werden onder een luid applaus onthaald in kleedkamer 6 en konden zich net als de rest klaarmaken voor de wedstrijd.

We kwamen er al gauw achter dat de scheidsrechter van Quick even grappig was als de plaatselijke grappenmaker van de bingoclub. Er mocht absoluut niet gescholden worden met het woord ‘kut’, want dit zou tot bestraffing leiden. Er werden mooie alternatieven bedacht tijdens de warming up op het knollenveld wat de stemming ten goede kwam. De trainers wilden ons gefocust zien, dus we stopten met onze versie van Lingo en gingen gauw weer door met de orde van de dag.

De scheidsrechter floot voor de aftrap van de wedstrijd op een veld wat zijn beste dagen had gekend. Het was traag, hobbelig en spekglad door de modder en de bladeren. Niet de ideale voetbalomstandigheden dus, maar wel heerlijk om wat ouderwetse slidings op te maken. De fans langs de lijn stonden er klaar voor en er werden al wat mooie kreten richting de spelers geslingerd, zoals het altijd lekkere “Steek ze neer!”

Allright, terug naar de wedstrijd! Waar we tijdens andere wedstrijden veelal stroef uit de startblokken komen, was dit vandaag niet het geval. Na vijf minuten stond de score namelijk al op 0-2 voor FC Kunde. Het middenveld van Quick en de achterhoede bakte er niet veel van, waardoor zowel Maud als Eline hun stempel meteen konden drukken op deze wedstrijd. Zij maakten respectievelijk de 0-1 en de 0-2, waarbij wel vermeld mag worden dat het eerst doelpunt binnen een halve minuut werd binnen gewerkt door Maud en Eline haar eerste Kundedoelpunt maakte. Helaas leek al ons geluk al op te zijn na deze vijf minuten. We kregen het namelijk, ondanks heel veel, maar dan ook echt heel veel kansen, niet voor mekaar om de score uit te breiden. Er werden meermaals mooie aanvallen opgezet, maar de twee turven hoge keepster van Quick liet zich na de eerste twee doelpunten niet meer passeren. Daarnaast raakten we ook meerdere keren het aluminium, waarbij de bal via de lat over de achterlijn verdween.

De meiden van Quick kregen moed, doordat wij verzaakten om te scoren en kregen hierdoor steeds meer grip op de wedstrijd met hun snelle links- en rechtsbuiten als aanjagers. Waar het de hele middag al bewolkt was geweest, brak halverwege de eerste helft ineens de zon door. Dit zorgde voor oogverblindende situaties. Bij een lange pass richting de rechtsbuiten van Quick wist Caesar, verblind door de zon, de bal maar half te onderscheppen waarbij het leder toch nog richting doel ging. I-sa twijfelde en kwam net te laat uit haar doel door de miscommunicatie wat de 1-2 inleidde. Quick proefde dat er meer te halen viel en begon met wisselen. Duidelijk was meteen dat er een aantal sterke meiden het veld inkwamen om de klus te klaren. Bij een inworp voor Quick stond het centraal duo niet goed opgesteld, miste Caesar ongelukkig de bal en lag er een groot gat voor het doel van de Kundenaren. Oog in oog met I-sa bleef de aanvalster van Quick koelbloedig en zette de 2-2 op het scorebord. Met deze tussenstand gingen we de rust in, maar we voelden aan alles dat dit nog weleens een hele spannend tweede helft kon gaan worden.

Het begon al met de vreemde veldwissel, waarbij we het knollenveld achter ons lieten. Dit ruilden we in voor een mooi kunstgrasveld inclusief tribune #upgrade. Ook Quick vond het nieuwe veld prettiger voetballen, want zij wisten een paar minuten na rust de stand naar 3-2 te brengen. Opnieuw een miscommunicatie in de achterhoede, waarbij Naad niet doorhad dat de rechtsbuiten haar in de nek hijgde en haar slim de bal ontfutselde. De captain schoot wederom met scherp en verschalkte onze I-sa, die zich ook leek te blesseren bij dit moment.

Strijder die ze is, ging ze door en keepte een weergaloze tweede helft. De rest van het team toonde ook karakter en ging voor de gelijkmaker. Maud maakte maar weer eens een mooie actie en schoot ons met een bekeken schot naar de 3-3. Hierna wisten we dat we deze wedstrijd nog compleet in eigen handen hadden. Echter, de doelpunten bleven uit en de trainers zagen zich genoodzaakt om te wisselen. Vrijwel het hele middenveld werd eraf gehaald en er kwam wat vers bloed in de gelederen.

Het is altijd maar de vraag hoe zo’n driedubbele wissel gaat uitpakken, maar deze keer liep het fantastisch. Na een heerlijke steekpass van de ingevallen Roosmarijn op de eveneens ingevallen Robin, deed laatstgenoemde precies wat ze moest doen: afwerken in ’t hoekje en ons op voorsprong zetten. De meegereisde supporters werden wild en zagen ons de wedstrijd volledig ombuigen. Als kers op de taart wist Eline haar tweede Kundedoelpunt te maken en was het feest compleet. Al met al een zwaarbevochten overwinning met soms mooi voetbal en soms een heleboel gehotseknots. Leuk voor de supporters maar ongelofelijk spannend voor de teams. Nog een expliciete vermelding voor onze Moana. Die werd namelijk na een geweldige tweede helft Woman of the match. Ali Ronaldinho had namelijk he-le-maal niks meer te zeggen in het tweede deel van de wedstrijd en dat was te danken aan de strijd- en vechtlust van onze Mo. Volgende week staat er helaas geen wedstrijd, maar wel een spetterend teamweekend op het programma. Tot over twee weken, want dan spelen we uit tegen Kolping.