tel. 024-3583662

SV Juliana ’31 Vrouwen 1 – FC Kunde Dames 3
Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-3

Na een prima verlopen bekertoernooi waarin twee van de drie wedstrijden werden gewonnen, was het eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van de competitie. Hierin stond op 10 oktober 2021 de uitwedstrijd tegen SV Juliana ’31 op het programma. Deze tegenstander kenden we nog niet goed, dus gingen we gewoon uit van onze eigen kracht en ons eigen spel.

Ik kan een lang verhaal houden over de eerste helft, maar daar wordt niemand vrolijk van. Zoals Johan namelijk zei in de rust: ‘het was niet om aan te gluren, zo slecht.’ Waar we vooraf hadden afgesproken alles te geven en ons eigen spel te spelen, lukte er vandaag helemaal niks. We kwamen nog geen zak aardappelen voorbij en het positiespel was om van te huilen. Gelukkig wist Johan ons te motiveren voor de tweede helft, hij vertrok namelijk voor zijn eigen wedstrijd. Klaas nam als interim-trainer de honneurs waar en had een gouden wisselbeleid in gedachte.

We gingen in ieder geval volle gas de tweede helft in en wisten de meiden van Juliana steeds meer onder druk te zetten. Maud werd ingebracht en zij zorgde meteen voor flinke dreiging voorin. We bleven de aanval zoeken en creëerden steeds meer kansen. We werden een aantal keer onterecht afgevlagd door de grensrechter in dienst, wat vanwege de 0-0 tot veel frustratie leidde bij ons Kundenaren. Uiteindelijk viel onze eerste competitiegoal dan toch. Maud tekende voor de verlossende 0-1.

Hierna werden we hongerig naar nog meer doelpunten en deze vielen gelukkig ook. Roosmarijn maakte, ondanks goed uitkomen van de keeper de 0-2, waarbij Roos nog een bedankje meekreeg van de goalie in de vorm van een joekel van een blauwe plek op d’r been. Robbie tekende nog voor de 0-3 met een mooi schot, waarmee we de wedstrijd op slot gooiden. Mede dankzij haar doelpunt en de dreiging in de voorhoede werd Maud verkozen tot Woman of the match. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen onze buurtjes van Brakkenstein. Tot snel!