Datum

13 september 2015 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de verliespartij tegen De Treffers stond op papier weer een zware tegenstander op het programma: Orion VR 1. Immers werd in de strijd om de beker hier reeds van verloren met 2-0. Maar omdat het strijdtoneel zich deze keer aan de goede zijde van de d’Almarasweg bevond op de goddelijke rubberen mat van het RSC hadden wij er alle vertrouwen in.

Coaches Walter en Patrick hadden lering getrokken uit het verlies van de beker en kwamen met een uitgekiend wedstrijdplan om de verdediging van Orion onder druk te zetten. En zo geschiedde. Orion had het eerste kwartier moeite om voetballend eruit te komen. Echter was het van de zijde van Kunde eveneens niet best: het grossierde in slechte passes en een gebrek aan concentratie leek zo nu en dan evident. Toch wist het er af en toe gevaarlijk uit te komen en de beste kansen waren de eerste helft dan ook voor Kunde. Toch was de ruststand 0-0.

In de rust werd benadrukt dat de verdediging meer rugdekking moest geven en niet per se voetballend eruit hoefde te komen; af en toe is het zaak de bal gewoon weg te rammen. Hoewel niet per se de intentie van de rustbespreking, kwam de tweede helft vooral aan op vechtvoetbal, waar vlagger Brittney G niet geheel ten onrechte de T.E.A.M. yell ten gehore had kunnen brengen. Kunde stond het eerste kwartier te slapen en kwam terecht op een 0-1 achterstand, nadat de gevaarlijkste speler van Orion doel wist te treffen. Kunde gaf echter niet op en begon meer druk te zetten op de achterhoede van Orion. Na een minuut of tien gaf Larissa vanaf de linkerkant een prachtige pass op Sil, die de bal van een meter of twintig schitterend binnenschoot. Hierop had Orion geen passend antwoord en Kunde begon de druk verder op te voeren. Dit resulteerde niet in hele grote kansen, maar toch was daar invaller Mieke die een vrije trap van Larissa in de kluts binnentikte.

Kunde wist de 2-1 voorsprong op karakter vast te houden. De toeschouwers zijn weleens beter bediend, maar we hebben de tweede helft in ieder geval voor elkaar geknokt. Komende zondag wacht OSC en een nieuwe pitcher bij Café Daen!

Door: Ann-Silvie Penning de Vries

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!