Vroege morgen, mooie zondag! - FC Kunde

Vroege morgen, mooie zondag!

Vroege morgen, mooie zondag!

DVC '26 VR2 (zon)

2 - 5

NSVV FC Kunde VR1

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

30 oktober 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van de eerste periode voor Kundes vrouwelijke vlaggenschip. Na een wisselend competitiebegin werd een stijgende lijn ingezet waarbij we diverse teams op de ranglijst passeerden en op doelsaldo een tweede plaats hebben bereikt. Aangezien Dames 1/Pecchini and her minions vroeger speelden dan nummer 1 Trekvogels, kon een overwinning de druk bij Trekvogels leggen die dan zouden moeten winnen om de periodetitel en dus promotiewedstrijden binnen te halen.

Vroeg in de morgen, met gelukkig een uurtje extra slaap, zoefden onze racemonsters naar DVC’26. Het begin van de wedstrijd was flitsend, als snel stond de 0-1 op het scorebord. Jorine kreeg als spits de bal in de voeten gespeeld door Stevie, ze legde hem mooi af op Ilonka die hierop de eerste goal binnen schoot. Echter, lang konden we niet genieten van deze voorsprong, een corner werd niet goed genoeg weggewerkt waardoor DVC’26 de 1-1- binnen kon werken. Hierna ging het spel een beetje op en neer, er was lichte druk van de tegenstander, maar we konden hier goed onder uit voetballen. Gelukkig hadden we Jorine die met een boogbal de keeper, die er nog wel aan zat, kon verschalken, 1-2.

De sterk spelende Alessia kwam een aantal keer mee op en met mooie dribbels en één-tweetjes was ze erg gevaarlijk. Het was dan ook niet voor niets dat de coach van DVC een vrouwtje op haar zette met de woorden ‘Maak haar helemaal gek’. Dat lukte niet echt want even later werd Alessia in het zestienmetergebied onderuit gehaald en de scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Stevie ging achter de bal staan en schoot de 1-3 binnen. Ook van deze voorsprong konden we niet lang genieten want via een counter waarbij Alessia onderuit ging (of onderuit werd gehaald?) werd de 2-3 in ons goal geschoten. Hierna pakten we de draad op, ons aanvallende spel zette zich voort en breidde zich uit. Het was mooi om te zien dat er veel positiewisselingen waren, de bal ging goed rond in de kleine ruimte. In een periode waar we bijna tien minuten aan de bal waren werd de tegenstander zichtbaar gefrustreerd. Helaas konden we voor rust geen goal meer maken.

In de tweede helft gingen we op zoek naar de 2-4, het veld was erg groot en hierdoor was het moeilijk om goed om te schakelen. Ondanks enkele aanvallen van onze kant lukte het niet meteen de 2-4 te scoren. We bleven wel veel in balbezit, konden achterin rustig rondspelen en de tegenstander werd niet meer gevaarlijk. Uiteindelijk viel de 2-4, Simone legde de bal terug op Britt die vanaf rechts een voorzet gaf, na een stuiter tegen de verdedigster wist Mossie/Marieke de bal te veroveren en hard in de goal te schieten. De wedstrijd kabbelde voort maar hoogtepunt van samenspel was toch wel het moment vanaf de doeltrap. De bal ging over vijf schijven, van centraal achter Larès/Larissa naar Stevie op het middenveld, naar Britt als opkomende rechtsback, naar rechtsbuiten Simone die de bal goed meenam en voorgaf op linksbuiten Elise die de bal binnen wist te schieten. Hierna speelden we de wedstrijd rustig uit.

Het afwachten was op de wedstrijd Veluwezoom VR1 – Trekvogels VR2, hoewel wij geen verassingen verwachtten waren sommige speelsters stiekem toch een beetje zenuwachtig. In de auto kwam het contact op gang met speelsters van Trekvogels VR1. Zij deelden mee dat halverwege de tweede helft Trekvogels VR2 met 2-1 achter stond. Aangezien we niet wisten of we deze informatie konden vertrouwen, bleef het spannend. Pas toen het op voetbal.nl stond durfden we een kratje bier in het Chaletje te halen (ook al stond het bij Joyce nog lang niet op voetbal.nl). Als kers op de taart was er ook nog taart in het Chaletje! Het feest ging door in Café Daen en tot in de vroege uurtjes in Café de Fuik. Hopelijk kunnen we de eerste plaats vasthouden, maar één ding is zeker: er ligt een mooi seizoen in het verschiet, mooier dan we hadden durven hopen!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!