Thuis tegen PAX - FC Kunde

Thuis tegen PAX

Thuis tegen PAX

NSVV FC Kunde VR1

3 - 1

Pax VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

27 november 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag is onze tegenstander Pax, een club die vrij onder aan in onze competitie staat. Een wedstrijd die we moeten winnen. Bij Pax keept Vera, die bij onze trainingen heeft gekeept. Een goede keepster, maar toch heeft Pax 32 tegendoelpunten, erg dubieus. Zal het liggen aan een slechte verdediging? 

We hebben vandaag de mooie rode shirts aan. Een krachtige yell echoot door op veld 3. Mossie is vandaag onze captain. Femke staat in onze goal.  

Een matig begin, we krijgen ons spel er nog niet in. Het rommelt wat aan. Een botsing vindt plaats tussen onze centrale verdedigers Joyce en Svenka. Een eerste kans wordt gecreëerd. Mossie belandt tegen de keepster. Britt is sterk langs de linkerlijn. Ze komt veel op, geeft goede voorzetten. “Britt speelt oogstrelend voetbal”, zoals Larès het zegt. 

En dan het tweede deel van de eerste helft komt ie toch. De bal wordt teruggelegd op ons Anoukje, die hem mooi in het midden op de juiste hoogte over de lange keepster Vera heen lobt. Hij daalde op exact het juiste moment. Vera had kunnen springen, maar ze stond verbaasd aan de grond genageld, was dit acteerwerk? Is de keepster ingekocht? We zullen het niet weten. Maar het is 1-0.  

Het is koud op de bank. Zal de zon nog doorkomen? OMG, de zon komt door. Zachtjes straalt hij door het dikke wolkenbed heen. Mireille probeert onze acties vast te leggen met een roze camera, waarom deze roze is blijft de vraag.  

Het is rust.  

Na een bekertje warme thee gaan we weer aan de slag. Vera (de keepster van Pax) had meer van ons verwacht, fluisterde ze ons toe toen we naar het veld terugliepen. Twee frisse wissels, Simone en Fieke, gaan proberen voorin meer kansen te creëren.  

We starten beter. Britt voert ook nog eens een perfect schaar uit. Deze meid shine’de op en top vandaag. Een vrije trap, Joyce schiet hem mooi, maar Vera pakt hem strak tussen haar twee handen in. Een tegencorner die voor gevaar zorgt bij onze goal, gelukkig leidt dit niet tot een goal.  

Het wil vandaag niet lukken. Net als we pepernoten willen gaan verorberen, is er een hands van Sven. Curry, een penalty tegen, zal Femke ons nog kunnen redden? Curry, Pax schiet hem in, 1-1. Nu moeten we terugkomen. Simone krijgt de bal diep en maakt nog een mooie voorzet. Weer geen goal helaas. Nog een schot van Anne, net naast, helaas. 

Pff gelukkig een snelle actie naar voren, Simone komt door in de zestien. Ze knalt de bal links in de goal. De 2-1 wordt behaald. Nog een mooie kans van Alessia, ze krijgt de ruimte over rechts en geeft een mooie voorzet, die Vera helaas onderschept. Even wat gevaar bij onze goal door een onterechte tegencorner.  In de laatste minuten zijn we voornamelijk op hun helft. Net als ik deze zin typ, tikken we mooi over en knalt Anouk er nog een goaltje in vanaf de zestien. 3-1 

Larès loopt nog een keer op en geeft een mooie voorzet. Een laatste corner, oh nee toch nog een extra corner, Vera pakt hem, curry. Jorine heeft nog een laatste schot. Daarna volgt het fluitsignaal. Dit was het voor vandaag. Tijd om ons klaar te maken voor volgende week. De uitwedstrijd tegen OSC die momenteel met Kunde de tweede plaats deelt…. 

Door: Sara Busser

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!