Het Blauw - Witte gevecht - FC Kunde

Het Blauw - Witte gevecht

Het Blauw - Witte gevecht

OSC VR1 (zon)

1 - 1

NSVV FC Kunde VR1

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

4 december 2016 12:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag is het koud, heel koud. “Boerenkool met rookworst” weer.

Er ligt een laagje dauw op het veld dat voor een witte gloed over het groene gras zorgt.

De zon schijnt wel. Bij de warming-up gebeurt er al iets geks: bij het inschieten raakt de pink van keepster Femke uit de kom. Gelukkig kan hij wel weer teruggeplaatst worden, maar de pijn neemt daardoor niet af. Keepen behoort niet meer tot de mogelijkheden, dus Svenka gaat haar rol overnemen. In Oosterhout staan de grote witte windmolens in contrast met de felblauwe lucht. Het tenue van OSC is wit en ons tenue is blauw. Een Blauw-Wit gevecht.

Zo ging het er ook aan toe op het veld. Meerdere Kundenaren vielen neer en krabbelden weer op. Het was een bittere strijd. Leren incasseren en dan proberen met voetbal nog wat te bereiken. Het ging er hard aan toe. Britt viel flauw. Alessia werd onder uitgehaald. Mossie kreeg flinke duwen en Anouk kreeg zelfs een bloedneus.

OSC is een sterke club. Fysiek zijn alle speelsters sterker en ze hebben geen zwakke schakel. Maar we hielden stand.

Anyway, terug naar het voetbal. De eerste helft heeft OSC meerdere kansen. Maar Svenka keept masterlijk en houdt meerdere ballen uit de goal. Maar dan toch valt er eentje. OSC breekt door en schiet de bal in de rechterhoek. We houden stand, maar het is zwaar. Langzaamaan komen we meer op hun helft. En dan plots krijgt Anouk de kans de bal terug te leggen op Anne, die helemaal vrij staat. Anne schiet hem vanaf de zestien met een fantastische loop over de keepster van OSC heen. 1-1.

De eerste helft is voorbij. Nieuwe helft, nieuwe kansen.

Walter en Patje drukken ons op het hart, zo veel mogelijk balbezit te krijgen en te houden. Dan kunnen we proberen ze gek te maken. Bij de meiden van OSC is er al wat frustratie te bemerken. OSC schiet veel naast de goal, mist meerdere vrije trappen, maar blijft veel op onze helft.

Opeens komt er verandering. Het spel verschuift naar rechts. Alessia komt op, doet een één-tweetje met Simone en Simone geeft hem voor op Mossie. We creëren kansen. We krijgen een aantal corners voor, maar weten de bal niet in de goal te krijgen. Ook Elise en Britt breken door op links. Maar het schot blijft uit. Onze verdediging blokkeert als een muur waar OSC niet doorheen weet te breken. We veroveren de bal. Het laatste kwartier regelen we nog meerdere corners op de helft van OSC. De bal vliegt hoog. We hebben even de macht, zetten OSC onder druk.

Met spanning vechten we de laatste minuten door. De bal gaat uit en de scheids die fluit. We houden de 1-1.

Lau Tzu, de Chinese filosoof zei ooit de volgende wijze woorden: “The best fighter is never angry.” De beste strijder wordt niet kwaad. Vandaag waren wij de beste strijders.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!