Datum

11 september 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

De eerste competitiewedstrijd vond thuis plaats tegen ONA´53 3 uit Wageningen. ONA kwam opdagen met niemand minder dan Peter Wisgerhof in de gelederen. Als dit eerder bekend was dan waren er vast en zeker wel wat handtekeningjagers op deze wedstrijd af gekomen.
De ontdekking dat de oudprof meedeed bij de tegenstander leek na de aftrap bij de studenten nog te moeten bezinken. Na een minuut spelen scoorde ONA namelijk al bijna en mocht Kunde van geluk spreken dat de bal nog van de lijn kon worden gehaald. Kunde herpakte zich snel en er ontstond een op en neer golvend schouwspel. Beide teams hadden het lastig met elkaar en dat leidde er toe dat er op het randje en soms erover werd gespeeld. Er ontstonden her en der wat brandjes, die slim en handig werden geblust. Ook bij de 1-0 van Sebastiaan voor Kunde ontstond er een brandje doordat James goed Engels doorjaagde op de keeper die dat niet was gewend. Dit was ook de ruststand, na een helft waar Wisgerhof nog niet zijn stempel op de wedstrijd kon drukken.
In de tweede helft was dit, helaas voor Kunde, wel het geval. Halverwege de tweede helft wist Wisgerhof dankzij een slimme loopactie zichzelf 1 op 1 te zetten en rondde beheerst af: 1-1. Voor dit doelpunt had Kunde al een ruimere afstand kunnen nemen van ONA, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Na de gelijkmaker was de scherpte gelukkig weer terug en kwam Kunde weer op voorsprong door een slimme en goede combinatie tussen Emiel en Hans. Helaas voor Kunde kon deze voorsprong niet over de streep worden getrokken door een onnodige en domme overtreding. Uit de daaropvolgende vrije trap wist Wisgerhof door het kopduel slim aan te gaan te scoren. Deze 2-2 betekende ook de (terechte) eindstand. Naast een punt hebben de Nijmeegse studenten een lesje slimmigheid gekregen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!