Op avontuur naar Gendringen “Een vreemd veld, voetbal en oerwoud douches” - FC Kunde

Op avontuur naar Gendringen “Een vreemd veld, voetbal en oerwoud douches”

Op avontuur naar Gendringen “Een vreemd veld, voetbal en oerwoud douches”

Gendringen VR1 (zon)

0 - 3

NSVV FC Kunde VR1

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

9 oktober 2016 11:30

Accommodatie

Onbekend

Als vroege vogels vertrokken we na een goede theorie uitleg op het sportcentrum om half 10 naar het verre oosten.

Nadat Anne was gedumpt in de achterbak (dit zag er erg leuk uit), arriveerden we in de Achterhoek.  

We manoeuvreerden ons met de kledingtas door een spannend, maar niet praktisch draaihek.

Het veld wat wij mochten betreden, gelukkig geen kunstgras, want niemand wil meer op kunstgras (voor degene die dit niet weten, zie NOS journaal), is een boerenveld met geulen. Geen witte lijnen, maar loopgraven waar de bal in kan rollen, zoals bij bowlen in de gutter. Het veld is hard. De ondergrond is als een stenen plateau met gras bedekt.

De fase van gewenning aan het veld is aangebroken.

Na een goede inspeelsessie, gingen onze hartjes sneller kloppen want het fluitsignaal was bijna daar. Ook de yell verliep goed.

De aftrap, een felle start, de bal ging naar rechts. Meteen een voorzet naar voren. Jorine was onze keepster voor de eerste helft.

Het spel verliep redelijk. We hadden een fysieke tegenstander maar wij deden ons eigen ding. De eerste goal viel, de Mossie alleen op de keepster…En BAM 

1-0 bij rust.

Daar had meer in gezeten, maar geen slechte start.


Na een pep up talk van Patje en Wallie, liepen we met goede moed het veld op. Om het eerste kwartier nog effe te verkloten, maar daarna kwam die hoor…

De goal.
De goal die je wist dat zou komen.
Mossie maakte haar tweede goal.

Na een goede corner van Mossie scoort Jorine ook nog een keer met haar hoofd.  Wij hadden veel kansen en er hadden meer goals gemaakt kunnen worden. Ook werd er nog een penalty gemist...Jammer maar helaas pindakaas.

De nul werd wel behouden en dat door wonderbaarlijke talentvolle geweldige aantrekkelijke aanvallende keepsters (dit is géén overdrijving).

3-0 winst

Even een intermezzo: Justin Bieber geeft zijn concert in Arnhem.
Zijn heilige stemmetje is gehoord in Gendringen! De tegenspelers op de bank vroegen zich ondertussen af hoe oud Justin was en of ze niet te oud waren voor hem, wat een lekkerding is het toch ook! 

De kleedkamer was als een Turks stoombad.
3 aparte douches die met één!? knop te bedienen waren. Je kreeg meteen het gevoel dat je in het oerwoud was. Verbeeld je even in dat je in een bamboehutje in de Bush Bush een warme regenbui over je lekkere lichaam krijgt.

Vrolijk rijden we naar huis. Op weg bij Lent zwaaien we nog even naar elkaar. De kunstbus komt ook langs en Sara heeft een heel groot mooi blad (uit Gendringen) mee in de auto genomen (deze paste net bij Anne op de achterbak) met een pallet van kleuren.

Dat was het dan weer voor vandaag,
Fijne dag verder en tot ziens!

Door: (niemand minder dan) Sara Busser

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!