Datum

25 september 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 25 september was het weer zover: de derde speelronde stond voor de boeg. FC Kunde 2 trad om 12 uur aan tegen DIOSA op het vertrouwde gymnasion. Het was een mooi affiche, want het elftal van trainer Roelof Ham had tot nu toe vier punten uit de eerste twee duels verzameld. De gasten uit Balgoij wisten de eerste twee wedstrijden in winst om te zetten. Dat de wedstrijd na de eerste 45 minuten zo goed als beslist was, zorgde dan ook voor verbazing bij menigeen.
Na een slordige start met matig voetbal door de equipe uit Nijmegen,  met enkele slechte passes en rare fratsen, veranderde het spelbeeld totaal na het eerste doeltpunt door Engelsman James. Na een goede actie en prima doorzetten schoot hij raak voor de 1-0.
Plots begon Kunde te voetballen en dit resulteerde in een goed positiespel en enkele prachtige aanvallen in de rest van de tweede helft. Toch kwam de 2-0, die niet uit kon blijven, uit een standaardsituatie. Het was net zoals vorige week Emiel die zich ontfermde over een vrije trap en de bal fantastisch in de kruising knalde.
Kunde bleef doorgaan met voetballen en speelde zo de tegenstander, die na de 1-0 wel erg weinig hadden in te brengen, helemaal zoek. Zo werd het nog voor rust 3-0 na een zeer fijn passje van linkshalf Richard op Sebastiaan, die beheerst afrondde.
Zodoende was de wedstrijd al voor rust beslist. In de tweede helft was de spanning dan ook ver te zoeken. Kunde vond het wel goed zo en de tegenstander Diosa speelde te matig om nog iets terug te kunnen doen. Een van de schaarse hoogtepunte in het tweede bedrijf was een geweldig uitgevoerde schwalbe door de linksbuiten van DIOSA. Helaas voor hem en zijn teamgenoten kreeg hij hiervoor geen penalty mee. Deze had hij volgens de redactie wel verdiend. Richting het einde van de wedstrijd zorgde Tim uiteindelijk voor de 4-0, wat de eindstand betekende. Door de tweede driepunte van dit seizoen in de competitie staat Kunde 2 op een gedeelde tweede plaats. Al met al was het een prima middag voor de studenten.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!