Scheidsrechter

Osta, H.W.J. van

Accommodatie

Onbekend

Cruciale tijden zijn aangebroken voor Kunde 2. Met twee wedstrijden tegen AWC 4 nabij op het programma gaat de strijd om de eerste plaats, de strijd der titanen, hevig losbarsten. Voordat het zover is stond er op 13 november een mooie generale repetitie te wachten. De huidige nummer 3, SDOO 2, kwam op bezoek. SDOO 2 is steeds betere resultaten gaan halen naarmate de competitie vorderde. Tegen ONA '53 werd vorige week zelfs gewonnen met 2-3, waar Kunde thuis nog gelijk speelde tegen ONA met 2-2. De heren van Kunde 2 waren dus gewaardschuwd dat dit een serieuze test zou zijn voor de krakers tegen AWC 4.

Kunde begon de wedstrijd tegen SDOO dan ook vrij gespannen. Ondanks het grote overwicht in balbezit werd er vrij slordig en onrustig gespeeld. SDOO kon vrij gemakkelijk verdedigen, alhoewel er wel een hele hoop corners weggegeven werden aan de Nijmeegse helden. SDOO stond vrij compact rondom de as van het veld en wist op die manier effiënt aanvallen van Kunde af te slaan. Via de flanken en de corners kwamer er wel wat kansjes voor de Nijmeegse equipe, maar het vizier stond nog niet op scherp en dus bleef de 0-0 maar staan op het scorebord. Halverwege de eerste helft was er dan toch een mooie doorbraak van James. De Engelsman omspeelde zijn directe tegenstander op de achterlijn en was doorgebroken tot in het strafschopgebied. Een speler van SDOO was genoodzaakt om James op de vloer te leggen. Een 100% overtreding. Helaas stond de scheidsrechter veel te ver weg om de situatie goed te kunnne beoordelen en bij twijfel gaf hij dan maar een corner aan Kunde, waar de Nijmegenaren recht hadden op een zuivere penalty.

Niemand leek er in staat om de ban te breken tijdens deze matige eerste helft van Kunde. Toch was daar dan, enigzins verrassend, de 1-0 van Sebas. Vanuit het centrum schoot hij de bal fraai via de binnenkant paal binnen. Een lekker gevoel om de rust mee in te gaan. Na een lange theepauze werd afgetrapt voor de tweede helft. Afgesproken was om snel te zorgen voor de 2-0 of 3-0, zodat de gasten geen late gelijkmaker à la FIFA konden maken. De thee had de helden van Kunde goed gedaan want er werd verzorgder en minder slordig gespeeld. Ook werd minder vaak naar de lange bal gegrepen en werd de korte combinatie via het midden gezocht. SDOO begon gefrustreerder te voetballen en overtredingen werden steeds harder. Gelukkig liet Barry waar het nodig was ook van zicht spreken en betaalde met gelijke munt terug. Het verbeterde spel van Kunde betaald zich na een kleine 20 minuten spelen in de tweede helft uit: Hans kon mooi binnenschieten van de linkerkant van de 16. 2-0 voor Kunde.

De koppen gingen omlaag bij SDOO en er werd slordiger en lomper verdedigd. Een lompe verdediger gin op Emiel's teen staan er was verzorging nodig. Dat verzorging wonderen doet bleek wel want binnen 1 minuut daarna wist Emiel te scoren. 3-0 voor Kunde. Niet veel later werd het publiek getrakteerd op de mooiste aanval van de wedstrijd. Via enorm mooi combinatiespel, met een erg hoog tikkie-takka gehalte wist Kunde de verdediging van SDOO te omzeilen en kwam de bal wederom bij Emiel. Deze aarzzelde geen moment en werkte de bal fraai de goal in. 4-0 voor Kunde en het publiek had waar voor haar geld gekregen. De kers op de taart kwam er helaas niet meer. Na een even zo mooie aanval als de vorige wist Hans de bal nog maar net mis, in plaats van in de goal te koppen.

4-0 was dan ook de eindstand en na een goede tweede helft heeft Kunde veel zelfvertrouwen kunnen tanken voor de topper volgende week: Uit bij AWC 4 in Wijchen. Alle support is welkom!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!