Datum

5 februari 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Deze zondag luidde de kop van een artikel 'Chelsea maakt titelstrijd saaier' en Kunde 2 had dit deze wedstrijd tegen de nummer 2, AWC, ook als doel. Er moest verzameld worden om 08.00, het moment dat het sportcentrum nèt opengaat. Kortom, veel te vroeg voor studenten. In de bespreking werd de opdracht duidelijk: AWC op 9 punten zetten.

Onze resultaten en prestaties blijven zelfs in Engeland niet onopgemerkt, waardoor we vandaag twee Engelse supporters langs de lijn hadden staan, waar onze vaste supporter natuurlijk ook nog een deel heeft mee weten te pikken van de wedstrijd. Hun komst werd beloond met een aantal mooie combinaties, aanvallen en verdedigende acties vanuit Kunde's kant. Al was dit het eerste kwartier nog niet helemaal het geval. Het team begon namelijk wel met de goede intentie, maar was slordig in de uitvoering daarvan.

Dit leverde wat hectische momenten achterin op, maar geen grote kansen voor AWC. Kunde creëerde ook geen grote kansen in het begin, maar verdiende wel een aantal standaardsituaties. Gezien het aantal kansen en de slordige uitvoering van de intentie, was het niet gek dat de 0-1 uit een standaardsituatie viel. Barry nam een vrije trap van links en vond het hoofd van Mares die de bal precies op de bidon in de goal wist te koppen. Deze zorgde ervoor dat de bal terug het speelveld in kwam en de scheids had niet gezien dat de bal de lijn had gepasseerd. Gelukkig was de keeper van AWC alvast druk bezig met ballen, waardoor Mares de bal voor de zekerheid nog maar even duidelijker in het doel schoot.

Hierna zocht AWC wat nadrukkelijker de aanval en was Kunde vooral bezig om de organisatie neer te zetten en rust te creëren. Met een aantal slimme loopacties voorin was AWC dreigend en kwamen ze er zelfs een paar keer doorheen. Zo kwamen ze met twee spelers tegenover Lennart te staan, maar was Willem gelukkig op tijd om de breed gelegde bal te onderscheppen. Kunde was gewaarschuwd.
Op een gegeven moment was het, de verder goed fluitende scheidsrechter, ontgaan dat AWC een snelle vrije trap nam waarbij de bal verre weg van stil lag. Deze bal verraste de verdediging waardoor Lennart buiten zijn 16m de spits van AWC neerhaalde en hiervoor geel ontving, resulterend in iets waar Kunde 2 het hele seizoen al op wachtte: James (voor 10 minuten), de legendarische ex-Portsmouth keeper op doel. Kunde kwam deze ondertalsituatie ongeschonden door en breidde de voorsprong zelfs uit tot 0-2.. Dit gebeurde wederom uit een standaardsituatie, ditmaal een penalty doordat Michele onderuit gehaald werd in de 16. Emiel liet zien dat ook hij een penalty feilloos in kan schieten.
Uit nog een vrije trap van Barry kreeg James de kans om er 0-3 van te maken voor het oog van de Engelse supporters, maar waarschijnlijk was James nog niet helemaal scherp na het vieren van zijn verjaardag afgelopen vrijdag. AWC kreeg vlak voor rust nog de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd doordat er bij een corner een speler vrij kon inkoppen. Hij mikte gelukkig voor Kunde de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Na rust speelde Kunde met een betere uitvoering van de intentie en had het de wedstrijd onder controle. AWC bleef wel dreigend, maar niet gevaarlijk. Kunde kreeg zelfs veldkansen, maar het schortte in de eerste helft van de tweede helft aan de uitvoering van de afronding, alsmede echte spanning. Aangezien Lennart de spanning in de eerste helft al had opgevoerd met een gele kaart, heeft hij deze wedstrijd maar eens geen terugspeelbal in zijn handen opgepakt. Koen wilde dit testen door de bal terug te kaatsen naar Lennart, maar dit ging mis, waardoor AWC de 1-2 op het scorebord kon zetten.

Het leek even weer een wedstrijd te worden, maar naast wat geloof bij AWC veranderde er niets aan het spelbeeld. Dat Aron ook niet scherp was in de afronding bleek wel toen hij na een pass van James de bal onhoudbaar tussen de palen schoot in plaats van zijn gebruikelijke niet schieten of in ieder geval niet op doel. Met deze 1-3 was de wedstrijd gespeeld en tikte de tijd langzaam verder. Maar de kers op de taart werd bewaard voor het laatst: na een mooie combinatie op links tussen Richard en Michele, passeerde laatstgenoemde de verdediging en lobde hij de bal met een subtiele voetbeweging over de keeper in de verre hoek: 1-4.

Een mooie en verdiende overwinning voor Kunde.
Ben je nu benieuwd hoe Heren 2 speelt, maar heb je geen zin om veel te lange verslagen als deze te lezen? Kom dan live kijken! ;)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!