Datum

4 december 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 4 december 2016. Een dag waar voetbalminnend Nederland naar uit heeft gekeken. Hoewel onder meer topploegen Feyenoord en Ajax hun wedstrijden op deze dag ook speelden, was het mooiste affiche op deze mooie, maar koude dag toch echt die van Kunde 2 tegen AWC 4, uit Wijchen. Het was een stijd tussen de lijstaanvoerder tegen de nummer twee. Kunde had voor aanvang van de wedstrijd weliswaar drie punten meer, maar het had ook een wedstrijd meer gespeeld. Qua aantal verliespunten waren beide ploegen dus gelijk aan elkaar. Ook ging de wedstrijd, in tegenstelling tot twee weken geleden, deze keer wel door. Omdat er geen bladeren op het veld lagen werd er dus gewoon gespeeld op het Gymansion te Nijmegen, thuisbasis van FC Kunde.

Gesteund door trouwe supporters kreeg Kunde na een redelijk afwachtend begin, waar beide ploegen ongeveer aan elkaar gelijk waren, een overwicht. Dit resulteerde in enkele kansen voor verschillende spelers. AWC wist daarentegen niet heel veel uitgespeelde kansen te creëren, hoewel de ploeg uit Wijchen toch wel een enkele keer gevaarlijk voor het doel wist te komen. Goed en alert keepers- en verdedigingswerk wister echter te voorkomen dat FC Kunde voor het eerst dit seizoen op achterstand zou komen. Uiteindelijk kwam Kunde in het tweede deel van de eerste helft verdiend op voorsprong, zij het met enig fortuin. Een schot van afstand door Emiel werd van richting veranderd, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en kansloos was: 1-0. Hier bleef het echter niet bij, want vlak voor rust werd de marge verdubbeld door Michele. De Italiaan toonde zich een ware clinical finisher na een pass van Emiel. Een 2-0 voorsprong waar de ploeg uit Nijmegen tevreden mee kon zijn, ook gezien het spel. Echter werd er tijdens de rust wel benadrukt (en terecht) dat men scherp moest blijven, aangezien een tegendoelpunt de wedstrijd zou kunnen veranderen. Na de rust, met James en Willem als frisse krachten in het veld, leek de adrenaline in het begin wat uit het spel van Kunde verdwenen te zijn. AWC had veel balbezit en Kunde oogde niet scherp. Ondanks het vele balbezit creërde de ploeg uit Wijchen wederom geen echte kansen. Het elftal van trainer Roelof Ham gooide vervolgens de wedstrijd op slot door een fantastische actie en een dito voorzet van James op Emiel, die alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen en zo zijn tweede van de middag kon maken: 3-0. Kunde kwam meteeen ook weer beter in de wedstrijd, terwijl de spelers van AWC de hoofden lieten hangen. De voorsprong werd dan ook nog veel verder uitgebreid. Michele maakte ook zijn tweede van de middag, Wouter Vos (of Visser?) pikte zijn doelpunt mee en het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van James, die de zesde voor Kunde maakte. Dit was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. Met een ware screamer van de punt zestien belandde de val snoeihard in de kruising. De tegenstander werd uiteindelijk genadeloos afgestraft, die tussendoor nog wel het net wist te vinden (4-1).

Een erg knappe prestatie van iedereen, door de nummer twee met 6-1 naar huis te sturen. De spelers blij, de trainer trots en de supprters niet teleurgesteld. Dat kon maar een ding betekenen: bier in de kleedkamer!

Met de overwinning zet FC Kunde 2 een belangrijke stap richting kampioenschap. Toch is er nog steeds een lange weg te gaan, met nog elf finales in de competitie voor de boeg. Te beginnen met op zondag 11 december ten UHC om 12.00 uur op het vertrouwde Gymnasion. Dit is de laatste wedstrijd voor de welverdiende winterstop.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!