Wedstrijdverslag (Rapporto da partita) “Verrassingen (Sorprese)” - FC Kunde

Wedstrijdverslag (Rapporto da partita) “Verrassingen (Sorprese)”

Wedstrijdverslag (Rapporto da partita) “Verrassingen (Sorprese)”

DVV VR1 (zon)

1 - 5

NSVV FC Kunde VR1

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

17 april 2017 10:00

Scheidsrechter

Hermse, J.

Accommodatie

Onbekend

Met elf man/vrouw precies staan we bij de trap. Het is weer eens lekker vroeg. Het sportcentrum is pas net open. Een korte matchtalk en we vertrekken met onze autootjes naar Duiven. Anja zal volgen, gelukkig toch nog twaalf dan.
We rijden vandaag richting Arnhem, de waalbrug, de 100/120 km weg, afslaan bij het Gelredome, fabuleuze fietspaden langs de autoweg. Al een paar weken hetzelfde verhaal.

Dvv heeft baby roze inloopshirtjes. We worden vandaag de jongens met ons baby blauw.
Terwijl we ons rustig aan het omkleden zijn, verschijnt er opeens een bekend gezicht.
Of nou ja, door de vele zonnestraaltjes die ze gevangen heeft is ze toch wel een beetje veranderd. Onze reiziger uit Thailand, Vietnam, Laos en Australië is back. Haar bruine gezichtje staat in mooi contrast met de meest lichtblonde haren. Weten jullie al wie het is?
Ja, het is Britt. Niet Anja, maar Britt komt ons versterken.

Het weer vandaag is wisselvallig. Als de zon schijnt, is het warm en hebben degene met een thermoshirt spijt. Als de zon weer achter een donkere wolk verdwijnt, lijden degene zonder thermoshirt kou.
Naast dat Britt er vandaag bij is, is er nog een speciale gebeurtenis. We hebben twee Italiaanse supporters, la mamma e la papa d'Alessia. Daarover volgt meer.

De wedstrijd start. Jorine neemt de aftrap, de middenstip is een grote kuil, dus de bal stuitert richting Anne. Er volgt een langzaam spel met vele lange en hoge ballen en de snelle spitsen van Dvv krijgen meer kansen dan zou moeten. Het zal dan ook niet verrassen dat we 1-0 achter komen te staan. Een fantastische corner van Duiven, hoge harde bal, mooi ingekopt.
De eerste twintig minuten spelen we bagger. We moeten nu echt aan de slag.
Ook wij krijgen kansen. Elise maakt mooie loopacties over de rechterzijde en Anne wint haar duels. De 1-1 volgt, een rommelgoal in de drukte in het 16 meter gebied, Mireille schiet hem erin. We willen voor rust aan de winnende hand zijn, dus niet lang daarna schiet Jorine de bal met haar linkervoet in, na voorzet van Elise. 1-2

Het is rust. We krijgen even op onze kop. Dit kunnen we niet laten gebeuren. We moeten ons spel spelen en meer rondtikken achterin. Het tempo opkrikken en deze wedstrijd gaan beslissen. Zo doen we.
Alessia speelt temperamentvol, wint vrijwel al haar duels. Simone geeft haar magische voorzetten. Fieke houdt zich sterk op het midden. En ja we scoren ook:
Svenka krijgt een voorzet van Simone en maakt een geweldige goal. 1-3.
Na voorzet vanaf rechts door Svenka scoort Jorine. 1-4.
Na voorzet vanaf rechts door Svenka scoort Jorine. (dit was bijna exact dezelfde goal) 1-5. Jorine is on fire. De tweede helft spelen we ons spel weer. Overtikken en een-tweetjes, tempo erin In de laatste vijf minuten probeert Brittje nog een goal te maken als rechterspits.
De scheids fluit af. 5-1 winst.
We sluiten af met té zachte douches.

Na afloop wilt de vader van Alessia ons trakteren op n drankje. Wat een lieve mensen.
Ik mag weer mijn standaardvraag stellen: "Che cosa è votre parole preferisco?" om mijn Italiaanse vocabulaire uit te breiden.
Weetje: Dolce betekent naast zacht, ook lief of cute.
Als ik het goed begrepen heb, is het lievelingswoord van de moeder van Alessia: “Alessia,” wat ook wel defensiare (verdediger ofzoiets?) betekent.
Ik leerde weer meer Italiaans.
Leuk weetje: De moeder van Alessia is een lerares Italiaans en het schoolsysteem in Italië is anders dan in Nederland. Van je 6de tot je 10de jaar hou je dezelfde leraar, die schuift met de klas door.

Als laatste worden we geraakt door een Italiaanse speech van de mama van Alessia. Alessia vertaalt. Ze wil ons bedanken voor alles wat we voor Alessia hebben gedaan. Ze is blij dat Alessia gelukkig is en het goed heeft hier.
We applaudisseren en lachen geroerd.
Wij nuchtere Hollanders zouden dat vaker moeten doen. Het tonen van dankbaarheid, het uiten van emoties en karakter.
Toen nog niet in staat om een adequaat antwoord te geven. Maar bij deze, een poging tot:
"Siamo molte felice que Pechinni è la nostra, Pechinni è la più magnifica della squadra."
E siamo numèro uno adesso!
Ciao xx

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!