Introductie van het woord “laagvlieger” (een ploeg die ergens laag in de competitie staat) en een verjaardagscadeautje

Datum

2 april 2017 9:30

Accommodatie

Onbekend

Het was een zeer vroege ochtend voor dames 1. 08.15 verzamelen op het sportcentrum is iets wat ons team niet echt gewend is. In tegenstelling tot de enkele verslapingen bij de vorige twee wedstrijden was iedereen vandaag wél op tijd aanwezig. Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest er vandaag gewonnen worden van een laagvlieger, Dvc. Ze staan misschien niet zo hoog, desondanks hebben ze vorige week tegen de nummer 1 (Trekvogels) gelijk gespeeld. Makkelijk zou het dus niet worden. Er was nog een reden om te winnen vandaag: Larissa is een kwart eeuw oud geworden. Het beste verjaardagscadeau dat we konden geven was natuurlijk een overwinning.

Mistflarden omringden het veld. De zon zal nog wel volgen.
Na een wake-up –warming-up, begonnen we.
Door 2 snelle goals stonden we al snel voor. Rehana schoot hard op de goal. De bal werd tegengehouden door de keeper. Maaar…
De bal kaatste weer terug en Simone kon inschieten.
Een tijdje later schoot Rehana een perfecte voorzet die Mireille met haar linker uitschuifbeen net in kon tikken.

Wat hiertussen allemaal gebeurde weet ik niet meer precies. Het werd wat rommelig.
Door balverlies bij een hoge bal volgde een snelle uitbraak. De spits van DVC wist het keurig af te maken. Niet te houden voor zelfs een echte keep. En zoals jullie weten hebben we niet eens een echte keepster. Maar Stevie maakte gedurende deze wedstrijd de spitsen van DVC gek met tricks en prachtige paasjes. Bij rust 2-1.
Er gebeurt het eerste deel van de tweede helft niet veel spannends. Het tweede deel van de tweede helft werd Rehana neergehaald door twee man in het strafschopgebied. Een duidelijke penalty (volgens de tegenstander uiteraard niet). Na wat overleg ging Pecchini de penalty nemen. Eerst was er nog wat 'intimidatie' van de keeper: (voor de bal gaan staan, tijd nemen om met haar schoenen tegen de paal schoppen om de modder (?!) van het kunstgrasveld te halen en met haar achterste naar de bal te gaan staan om sokken goed te doen (?) (Mireille dacht nog even aan kontje knal). Uiteraard had het allemaal geen nut en schoot Pecchini de bal rustig in de goal.
3-1 een verdiende overwinning.