Datum

19 februari 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 19 februari om 12.00 uur 's middags was het weer zover. FC Kunde 2 had een uitwedstrijd op het programma staan tegen het laag geklasseerde,  maar thuis nog ongeslagen DIOAS 2. Na het vrije weekend - weersomstandigheden maakten voetballen onmogelijk - was het zaak om de drie punten mee naar Nijmegen te nemen.  De studenten waren echter wel op hun hoede, aangezien het een lastige uitwedstrijd betrof. De omstandigheden, waaronder het veld en de speelstijl van de tegenstander, waren niet ideaal en het leek erop dat deze wedstrijd niet zo'n eenvoudige overwinning zou worden als de 4-0 op het gymnasion in september. Leek, want Kunde startte namelijk uitstekend.  De ploeg had vanaf minuut één de controle over de wedstrijd mede door de hoge pressie en kwam al vroeg op voorsprong. Het was Barry die een vrije trap van Emiel uitstekend binnenkopte: 0-1. Er was geen vuiltje aan de lucht tot ongeveer de 25e minuut. Het vertoonde spel was tot die tijd prima en er waren mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Echter kwam er zand in de motor in het tweede deel van de eerste helft. Er ontstonden veel situaties met onnodig balverlies en de echte scherpte verdween uit de ploeg. De Nijmegenaren lieten DIOSA weer terug in de wedstrijd komen toen een speler 1 op 1 met keeper Lennart werd gezet en vervolgens afrondde. Het doelpunt van de thuisspelende ploeg zorgde ervoor dat we met een gelijke stand de rust ingingen.
Trainer Roelof was zeer te spreken over de eerste 20-25 minuten; logischerwijs was hij minder te spreken over de minuten die erna volgden. Belangrijk was dat Kunde de tweede helft scherp zou beginnen en zo alsnog de wedstrijd naar zich toe zou kunnen trekken. Daar leek het in eerste instantie niet op, want het spel bleef na de inzinking in de eerste helft in eerste instantie zeer matig. De studenten hadden veel moeite om de bal lang binnen de ploeg te houden, maar DIOSA wist niet te profiteren van de slordigheden in het spel.

Toch begonnen de bezoekers weer goed voetbal te vertonen richting het laatste deel van de wedstrijd. De bal bleef beduidend langer in de ploeg en werd men gevaarlijker voor het doel. Verder was er het debuut van twee nieuwelingen: Jan en Farrid. Laatstgenoemde had zich bijna direct onsterfelijk kunnen maken na een goede solo, maar hij was ongelukkig in de afronding. Een gelijkspel leek in de maak met nog vijf minuten op de klok. Toch werd de wedstrijd nog laat in het voordeel van Kunde beslist.
Na een vrije trap kwam de bal terecht bij Jelmer die met een heerlijke knal hoog door het midden - met zijn chocoladebeen - de drie punten veiligstelde. DIOSA speelde op dat moment met een man minder na een domme gele kaart; de kundenaren wisten hier dus optimaal van te profiteren. De schrijver van het verslag (verder geen nadere info) miste hierna nog een dot van een kans om de marge naar twee doelpunten verschil uit te breiden. Vervolgens liet ook DIOSA na om te scoren en floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd: 1-2

Een zwaarbevochten zege voor de koploper in Balgoij, met twee nieuwe doelpuntenmakers en twee debutanten. Het was niet de beste wedstrijd van Kunde dit seizoen, maar uiteindelijk wel een mooie en bekangrijke overwinning. Het vrije weekend in verband met carnavalsfestiviteiten is dan ook welverdiend.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!