12 maart 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na een paar weken wintersport (bier) reces was het dan eindelijk weer tijd voor een competitiewedstrijd: een thuiswedstrijd tegen Aquila 2. Een mooi affiche. Zo eentje waarvoor Michele zijn beste Italiaanse zonnebrilletje tevoorschijn tovert.

De wedstrijdvoorbereiding liep soepeltjes en om de smak te pakken te krijgen werd zoals altijd eerst even bij de wedstrijd van heren 3 bekeken. Na een paar minuten kijken bleek dat het onderdeel 'schwalbes' tijdens de voorbespreking van Roelof alvast achterwege gelaten kon worden. Na deze Duitsr opfrisser van nobelprijsformaat (en na het vinden van het juiste veld) begon Kunde 2 met een frisse instelking aan de wedstrijd.

De Kundenaren kwamen goed uit de startblokken. Er werd goed doorgejaagd op de laatste linie van Aquila en dat resulteerde in een reeks grote kansen voor een eerste doelpunt. Een aantal ballen werden er vanaf de flanken door Aron en Barry ingeslingerd, maar het ontbrak nog aan een scherp vizier bij de centrale aanvallers. Halverwege de eerste helft werd de ban dan toch gebroken. De keeper van Aquila hield niet zo van uit zijn doel komen en dit bleek cruciaal toen het vizier bij de Kundenaren op scherp kwam te staan. Victor jaagde door na een zwakke pass van Aquila. Met behulp van een duwtje wist hij de laatste verdediger te verschalken en de keeper was te kaat uit zijn doel om doeltreffende afronding te voorkomen. 1-0 voor Kunde. Eindelijk had Kunde die voorsprong waarop het op basis van het betere spel recht had, en het betere spel werd voortgezet. Niet lang na de 1-0 werd de bal hoog voor de goal gespeeld en kon Emiel zijn hoofd er tegenaan zetten. In eerste instantie kon de keeper de kopbal keren, maar niet veel later kon Emiek toch raakschieten. 2-0. Een comfortabele voorsprong. Roelof liep al langs de zijlijn dat er vanfaag aan het doelsaldo gewerkt kon en moest worden.

Dit bleek echter nog niet zo'n eenvoudige opgave. Kunde liet de teugels viereb en het baltempo ging enorm omlaag en Aquila begon alle ballen op hun linker vleugelspeler te geven. Dit resulteerde in een enorme kans waarbij Lennarts magistrale borstkas (met oranje tepels) redding kon brengen.

Na rust was het baltempo bij Kunde 2 nog steeds te laag. Kunde was minder fel op de bal en er werd niet meer vokdoende doorgejaagd na balverlies. Aquila begon weer terug in de wedstrijd te komen en halverwege de helft terug op 2-1. Tijd voor Roelof om het systeem om te gooien. Er werd besloten om 3-4-3 te spelen waardoor er er weer feller doorgejaagd kan worden op de verdediging en het middenveld van Aquila. Dit besluut pakte al snel goed uit en resulteerde in goede kansen. Uiteindelijk was er een mooie vrije trap van Victor voor nodig om de kansen om te zetten in een nieuw doelpunt. Hij schoot de bak hard in de linkerhoek. De tegenstand van Aquila leek hiermee gebroken te zijn want niet veel later kon Emiel op aangeven van Farrid, er eerst 4-1 en vervolgens 5-1 van maken. De uiteindelijke uitslag hard nig wel iets hoger kunnen uitpakken als alle kansen in de slotfase iets koelbloediger werden uitgespeeld. Desondanks was dit een prima resultaat na de magere overwinningen in de afgelopen weken. Volgende week op 't programma: de uitwedstrijd bij UHC!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!