Datum

9 april 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Ook dit weekend stond er een mooi affiche op dit programma. Na de moelijkste overwinning van dit seizoen tegen en bij Ewijk, mochten we de mannen spelend in het oranje ontvangen op de rubberen mat van het sportcentrum.

Met vijf versterkingen uit het derde en een totaal vernieuwde verdediging was het vooraf de vraag hoe de boys van Kunde zich zouden manifesteren tegen deze geduchte middenmoter. Met een scherpe wedstrijdbespreking met de juiste toon vanuit de spelersgroep betraden de blauwe mannen het veld met een goede combinatie tussen strijdlust en tact. We begonnen sterk en de eerste 20 minuten hebben we Ewijk niet gezien. Met een heerlijke combinatie door de as tussen Emiel en Wouter werd gastspits Jonah vrij gespeeld in de 16 die beheerst binnenschoot.

Waar de eerste goal een mooie basis vond in een combinatie, vond de tweede goal zijn basis in een nog mooiere individuele actie van onze motor op het middenveld die het overzicht bewaarde meet een goede assist die keurig beantwoord werd door onze topscorer. 2-0

Maar het mooiste moment van de eerste helft kwam van de linkerflank waar Michele met een uiterst gevoelige stift met effect Richard bediende tussen twee verderdigers in die een heerlijk te volleren assist afleverde bij Emiel. Volop zijn linker wreef trof de bal oorverdovend de paal. Daar waar de trainer de afgelopen weken alle recht had om kritisch te zijn werd zijn mond gesnoerd door een heerlijk voetballend elftal en heeft hij genoten van het kippenvel dat zijn team hem bezorgde.

De boodschap in de rust was dan ook om vooral zo door te gaan en dezelfde scherpte op te brengen. En ja hoor, al binnen 20 minuten van de tweede helft kwam Kunde op 3-0, al was het via een goedkoop gegeven penalty.

Enkele vedettes kregen rust om de versterkingen vanuit het derde de kans te geven te shinen in het tweede. En al snel kwam er weer wat meer energie op het middenveld vrij. De tegenstander ging met drie spitsen opportunistischer spelen, maar dit zette geen zoden aan de dijk. Ze waren eigenlijk al kapot gespeeld en op het middenveld hebben ze weinig in de melk te brokkelen gehad. Door een knullige handsbal van de verder prima spelende invaller Jelmer kreeg Ewijk misschien even het idee dat ze nog meededen nadat de gegeven penalty beheerst benut werd, maar niets was minder waar. De wedstrijd was redelijk dood gespeeld en met een van richring veranderd schot verraste Mares de keeper met de 4-1. Dit werd in de laatste minuten nog beantwoord met een prachtig zondag's schot van Ewijk. Een van de weinige wapenfeiten over de gehele wedstrijd, want al met al is onze keeper nog geen vijf keer met zijn handen naar de bal gegaan.

De conclusie die de trainer trekken kan naar aanleiding van deze wedstrijd is dat het besef van het kampioen worden niet alleen groeit binnen het team, maar dat de versterkingen uit het derde daar heel goed in mee konden! Met nog drie wedstrijden te gaan en zes verliespunten minder dan de nummer twee mag het besef en de overtuiging bij de boys alleen nog maar meer groeien met ook deze overtuigende overwinning in de broekzak.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!