Datum

7 mei 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag heeft Kunde 2 opnieuw punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij SDOO kwam het sterrenessemble van trainer Roelof niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Mede door een voorsprong van twee doelpunten bij rust kan de remise als totaal onnodig worden beschouwd.

Na een degelijke eerste helft, waar het spel er bij vlagen prima uitzag, had Kunde een marge opgebouwd van twee doelpunten. Na ongeveer een half uur spelen tikte Emiel de 0-1 binnen na een voorzet vanaf de rechterflank. Daarvoor had het elftal uit Nijmegen overigens al genoeg kansen om op voorsprong te komen; ook daarna bleef het kansen regelen in Heteren. Echter stond het aluminium meerdere malen in de weg bij doelpogingen van Janes, Koen en Wouter.
Vlak voor rust leek Kunde de wedstrijd te beslissen door de marge te verdubbelen. Richard was het eindstation van een goede uitbraak van de Nijmeegse formatie. Met veel gevoel werd de voorzet van James in de kruising verwerkt.
Verdedigend kwam Kunde vrijwel nooit in de problemen: hoewel de gastheren voetballend zeker niet onverdienstelijk speelden, is men gedurende de eerste helft nooit echt gevaarlijk geweest voor het doel van keeper Lennart. Echter veranderde dit in de tweede helft.

Waar tijdens de rust nog werd benadrukt dat de wedstrijd zo snel mogelijk op slot zou moeten worden gegooid, lag de bal na vijf minuten gespeeld te hebben alweer twee keer in het het net: 2-2. Eenmaal was het de keeper die een voorzet niet kon klemmen: hierdoor kon de bal zomaar in het doel gewerkt worden. Bij de gelijkmaker was het een foute pass vanuit de achterhoede die ervoor zorgde dat sdoo wederom tot scoren kon komen.

FC Kunde leek het even helemaal kwijt te zijn na de slechte start in het tweede bedrijf. Toch pakten de studenten het weer prima op en kwam men weer op voorsprong; 2-3. Nadat een afvallende bal vanuit een corner weer de zestien werd ingebracht, zorgde Tieu voor het derde doelpunt van Kunde deze wedstrijd.

Hierna leek het elftal van teainer Roelof de wedstrijd enigzins onder controle te hebben en zou een volgende overwinning in de maak zijn. Niets was echter minder waar: SDOO scoorde alsnog opnieuw de gelijkmaker. Een lange bal van de gastheren werd niet goed verwerkt door de verdediging,  waarna de linksbuiten de bal buiten het bereik van de keeper in het doel schoot.
Hierna volgde het laatste deel van de wedstrijd waarin, mede door de vermoeidheid, geen goed voetbal meer werd vertoond. Veel onrust, veel lange ballen en veel strijd zorgden voor misschien niet het allermooiste spel, maar spannend was het nog wel. Nadat niet werd geprofiteerd van een late vrije trap vond de scheidsrechter het mooi geweest: het eindsignaal klonk.

Een 3-3 gelijkspel is gezien het spelbeeld niet helemaal terecht, maar dit kan FC Kunde alleen maar zichzelf verwijten. Voor het doel van de tegenstander waren er genoeg kansen om er meer te maken, achterin werden de doelpunten te makkelijk weggegeven. Een onnkdig gelijkspel dus. Echter heeft de remise weinig gevolgen voor de uitgangspositie van de studenten: aanstaande zondag heeft het elftal in de ABSOLUTE KRAKER tegen nummer twee ONA '53 3 nog steeds aan een punt genoeg om het kampioenschap in Wageningen te verzilveren. De wedstrijd wordt om 10.30 gespeeld en alle support is van harte welkom, so be there!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!