Kunde dames 1 niet sterk genoeg in fysieke wedstrijd

Datum

26 november 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze legendarische dag waarop het vrouwelijke vlaggenschip der NSVV FC Kunde voor het eerst in haar geschiedenis de koppositie in de tweede klasse mocht verdedigen, reden we weer over de vertrouwde wegen richting de achterhoek. SDOUC was vandaag onze tegenstander, Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie. Niet voordat er weer een keer iemand te laat was, ditmaal was het echter niet Rehana, maar Elise die ons wat minuutjes liet wachten, het blijft wel elke zondag avontuurlijk zo.

Een slecht begin van de wedstrijd met veel hoge ballen en waarin er in de eerste minuut al twee van onze aanvallers op de grond lagen, zou hopelijk niets zeggen over het verloop van de wedstrijd. Na vijftien minuten kregen we wat meer grip op de wedstrijd en was het Anne die Sofie over rechts wegstuurde via een steekpass. Sofie passte naar Jorine op de 16, die de bal vervolgens aflegde op Anouk. Ze nam de bal mooi mee naar links en schoot beheerst binnen, 0-1. De wedstrijd kabbelde wat voor, we hadden nog wat kleine kansen, af en toe kwam de tegenstander ook bij onze zestien, maar meer dan dat was het niet. Vlak voor rust zorgde een fout in de verdediging helaas voor de 1-1.

In de tweede helft zouden we meer de rust moeten bewaren en erop moeten vertrouwen dat die goals wel zouden komen. De tweede helft begon weer gelijk op maar we konden veel meer rondspelen achterin en vanuit hieruit de aanvallen opzetten. Na ongeveer tien minuten onderschepte Britt de bal op de middellijn en gaf hem op links mee aan Sofie die hem na een rush laag voorgaf op Simone, zij twijfelde niet en schoot de bal er via de lat in, 1-2. Hierna nam de druk van de tegenstander weer toe en lukte het ons niet goed om kansen te creëren. We wilden de winst er zo graag uitslepen, maar helaas schoot de vaardige middenvelder vanaf links buiten de zestien de bal er, ondanks druk zetten, feilloos in, 2-2. Het bleek dat het vandaag niet onze dag zou worden, een vrije trap vanaf rechts die door verkeerd uitstappen een tweede keer moest worden genomen werd alsnog steenhard in de linker bovenhoek geschoten, Lara was kansloos. Hierna kabbelde wedstrijd nog wat voort maar werd er al snel afgefloten. Een fysieke wedstrijd waarin we niet speelden zoals normaal, en in deze competitie betekent dat meteen ook verlies. Iedereen baalde flink (de tranen verdrinken mijn toetsenbord terwijl ik dit schrijf), maar we zijn wel wakker geschud en hebben onze éénwekelijkse koppositie zo chill gevonden dat het naar meer smaakt.

Funfacts:

- Lafixa deed een hakje ala vliegende zwaan.
- Blauw wc-papier, waarom heeft het RSC dat niet?
- Douches die je huid wegbranden en je haren verschroeien, ze hebben het allemaal in Ulft.
- Sommige mensen rijden liever door Duitsland, dan door ons prachtige kikkerlandje.
- Een opaatje kwam na de wedstrijd in de kantine aan de tafel zitten van onze trainers en liet nog even weten dat 'wij wel atletische lichamen hadden in plaats van de dikke konten van de tegenstander en niet snapte dat we niet hadden gewonnen', we weten nog steeds niet precies voor wie die nou kwam supporteren.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!