Datum

18 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het eindelijk weer zover: de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Vorige week waren we teleurgesteld aangekomen in Beltrum. Vanwege de sneeuw was daar de wedstrijd afgelast. Huilend zijn we toen teruggereden.
Op deze mooie zondag scheen de zon en was de temperatuur perfect. Wallie deelde ons tijdens de wedstrijdbespreking mee, dat we al zo’n 1,5 jaar thuis ongeslagen zouden zijn na winst van deze wedstrijd. Moesten we wel eerst nog even winnen en erg gemakkelijk ging het niet worden volgens onze coaches. De afgelopen keer tegen Varsseveld was een lastige wedstrijd waarin we net gelijk konden spelen. Ook al stonden ze een paar plaatsen lager in de competitie dan wij, we zouden het zwaar gaan krijgen.
Met spanning in de beentjes begonnen we aan de wedstrijd. Onze nieuwe spitta Britt maakte haar debuut. Al gelijk werden er aan beide kanten kansen gecreëerd voor de goal. We konden ons spel spelen. Het eerste goal viel dan ook in de goal van Varsseveld. Onze dribbelkoningin Sofie, die tenminste wel verstond wat deze Achterhoekers zeiden, viel aan over links en schoot op goal. De keeper wist in eerste instantie de bal uit de goal te houden. De bal was alleen nog niet weg, waardoor Simone de bal er nog in kon schieten. Hoppaa 1-0. Volgens Wallie’s heilige statistieken overigens haar 20ste goal voor Kunde.
Aan het eind van de eerste helft, of eigenlijk gedurende de hele wedstrijd, was er veel onduidelijkheid over de vlag van de grensrechter. Die vlag leek wel spontaan omhoog te gaan wanneer Kunde aan de bal kwam. Het kan ook zijn dat meneer zijn bril niet op had. Hierdoor werd het wat onrustig in het veld bij beide partijen. Na een corner tegen, die niet geheel weggewerkt was, kon Varsseveld de gelijkmaker intikken. 1-1. Voor de rust is dit niet wat je wilt. Anne was ook een beetje van slag en viel spontaan onderuit tijdens het aannemen van de bal. Ze wilde de bal aannemen maar ineens ging haar andere voet ook omhoog, heel raar. De focus moest terugkomen in de tweede helft. Met wat irritatie maar ook hoop voor een goede afloop liepen we naar de kleedkamer.

Wallie gaf voor de achterhoede wat aanwijzingen. We konden dit winnen vooral door de rust te bewaren. Omdat we altijd het advies van de coaches opvolgen, begonnen we helemaal zen aan de tweede helft. Een aantal goede combinaties waren achterin te zien. Hierdoor kwamen de middenvelders goed vrij om een aanval op te zetten. Tijdens een aanval werd toen hands gemaakt binnen de zestien van Varsseveld. Penalty. Met een schot links in de hoek door Simone werd het vervolgens 2-1.
De 3-1 werd vervolgens door middel van een prachtige lange voorzet door Lafixxa opgezet. Anouk kon de bal beheerst over de keeper heen schieten.
De twee heldinnen van Dames 2: Mireille Lisa Noordhoorn en Jamila Domcassé werden in de tweede helft ingebracht. Het was een zware wedstrijd waardoor het nog spannend werd in de slotminuten. Jet die het uitmuntend deed als linksachter, kampte met flinke kramp in haar kuit. Wiepke van Dames 3 had haar tenue al aangetrokken om in te vallen. Jet, de doorzetter, kon toch verder. Bovendien stond Wiepke niet op het wedstrijdformulier, waardoor invallen toch wel erg lastig was geweest.
Uit tweede helft zette Varsseveld veel druk, waardoor de verdediging moest vechten om alles weg te krijgen. Het centrale duo, Sara en Maaike, deed dit ijzersterk.
Helaas werd ongelukkig de 3-2 gemaakt. Het lukte niet helemaal om de bal uit te verdedigen. We hebben geen idee meer hoe dit gebeurde…

De laatste minuten werd de scheids meerdere keren hoopvol aangekeken, wachtend op het moment dat hij af zou fluiten. De spanning liep hoog op en Lara kon het ook niet meer houden en riep dingen als ‘ram em eruit!’ Maaike gaf haar leven om te voorkomen dat er nog iets zou gebeuren en liever een gele kaart dan een tegengoal…

Maar finally was daar het eindsignaal en werd de overwinning behaald.
Volgende week zaterdag reizen wij in de vroegte af naar het mooie Utrecht voor een bezoekje aan Anne’s familie en een oefenduel tegen Hercules. De competitie wordt 4 maart vervolgd met een uitwedstrijd tegen DAW.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!