Datum

18 november 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Op een koude zondagochtend staat de wedstrijd Germania 2 – FC Kunde 2 op de planning in de reserve vierdeklasse. Germania staat laatste in de competitie, maar heeft wel meer keer gescoord dan het tweede herenelftal van Kunde dat op een fatsoenlijke vierde plek staat. Dit betekende dat het alsnog een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden, als Germania als eerste ervoor zou zorgen dat er een punt op het scorebord komt te staan.

De wedstrijd begon 20 minuten later dan gepland, omdat de scheidsrechter nog lekker in zijn warme nest lag. In deze extra tijd zorgde Heren 2 ervoor dat ze warm bleven door een passievol positiespelletje te doen, terwijl de tegenstander hoopte te kunnen genieten van de warmte die de dug-out bood.

Eenmaal begonnen bleek dat de voorbereiding en wedstrijdmentaliteit van Kunde het beste zou zijn, want al na 10 minuten lag het eerste doelpunt erin. De debuterende Sander (zonder dierennaam op het moment) ging om de keeper heen en tikte het balletje beheerst tegen de touwen. Niet veel later was het aan Richard om met zijn linker chocolade been slim tegendraads in te schieten, waardoor de keeper de inzet niet goed kon keren; 2-0.

Kunde was goed in staat om de grote ruimtes op het middenveld te gebruiken, wat ertoe zou leiden dat het bij rust al 5-0 zou staan. Mendel maakte een mooi doelpunt, waarna ook Ties en nogmaals Sander het net zouden laten krullen.

De rust was voor Kunde ontspannend, omdat het vertrouwen er was dat het goed ging komen. Er werden weinig veranderingen toegebracht, maar wel zou Perry erin komen in de achterhoede. De 0 houden zou het belangrijkste zijn voor de tweede helft.

Toen de scheids floot voor het begin van de tweede helft was het duidelijk dat Germania er geen zin meer in had. Dit leidde tot veel overtredingen en onsportief natrappen. Kunde moest blijven doorgaan met voetballen, omdat er goed aan doelsaldo en vertrouwen gewerkt kon worden.

Tijdens de tweede helft waren er nog een paar doelpunten die zeker de kwaliteit van de heren weer geven ; enkele ballen vlogen schitterend de kruising in. Samenvattend vonden nogmaals Sander en Mendel het net, waar ook Mark Kat en Perry raak schoten. Deze doelpunten samengevoegd met een eigen doelpunt van Germania leidde ertoe dat het na 80 minuten 0-10 stond in het voordeel van Kunde.

Toch lukte het niet om de 0 te houden, want na een lange bal van Germania vond de snelle spits van hun een medespeler die toch een doelpuntje maakte. Hierna floot de scheids op zijn fluit. De eindstand was 1-10, wat volledig verdiend was. Kunde had na 10 minuten de wedstrijd al na zich toe getrokken, wat de rest een formaliteit maakte.

Na een lekker biertje in de kantine van Germania was het dan ook tijd om samen met de punten richting het sportcentrum te gaan.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!