Datum

24 maart 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 24 maart om 11 uur klonk van A. Boonstra het eerste fluitsignaal. Er werd afgetrapt op sportpark d'Almarasweg. Er stond een gehavend Kunde aan de aftrap, 11 redelijk fitte mannen en de 2 Markjes op de bank, beide niet echt fit. Bij kolping viel vanaf de lijn vooral op dat er ongeveer 50% van de spelers haar op het hoofd had. Dan over naar de wedstrijd, Kunde begon sterk en daarom kwamen er direct kansen. 12’ Richard neemt een vrije trap aan de rechterkant van de 16 en schiet hem richting de 2e paal maar de bal kan net worden weggekopt. 1 Minuut later komt alweer de volgende kans, Marijn stoomt op langs de rechterkant en geeft hem laag voor. De verdediger (15) van Kolping raakt de bal volledig verkeerd en schiet de bal tegen de rechterpaal en de bal valt voor de voeten van Mendel, 0-1! Kunde heeft duidelijk de overhand in deze fase van de wedstrijd. Dit resulteert in de 17e minuut wederom tot een grote kans, dit keer wordt de doelpoging van Sebas van de lijn gehaald. Ondertussen vroeg iedereen zich af waar Perry was... Nadat hij en Kat een wisseltruc hadden gedaan met schoenen was Perry weer naast Tieu in de verdediging te bewonderen. Dan in minuut 19 een kleine verslapping van Kunde wat leidt tot een afstandsschot die Len niet weet te klemmen... Spits tikt hem binnen, 1-1! Maar nog geen 2 minuten later komt daar al weer de voorsprong voor Kunde. Micha maakt mooi gebruik van het muurtje en zo zeilt de bal in de linkerbovenhoek, 1-2! Kunde blijft deze periode heel dreigend maar er komen maar geen echte grote schietkansen. Kolping blijkt erg goed in de bal naar voren schieten richting spits ‘vogel’. Maar dan valt zo’n lange bal op het middenveld ineens goed voor Kolping, hierop volgt een goede pass naar een van de kale mannen aan de linkerkant (14?) en die schiet zo over Len heen, 2-2! Na deze goal lijkt Kunde wat van streek en de overhand die ze hadden verschuift wat meer naar Kolping. Deze rol blijkt echter niet zo nadelig voor Kunde, er volgen 3 counters. 32’ Stijn komt wat naar binnen en geeft een prachtige pass op Sebas die het met een wippertje probeert maar de bal valt net aan de verkeerde kant van de paal. 34’ Marijn krijgt een goede steekpass en probeert Mendel te bereiken, via de kluts valt hij voor de voeten van Bram die hem linksonder schiet. De (volgens Sebas) erg aardige keeper pakt wederom een moeilijke bal en het blijft 2-2. En dan counter nummer 3, in minuut 35 legt Marijn de bal goed terug op Micha die vol uithaalt maar het aluminium raakt...

In de 2de helft komt er een fris Kolping uit de kleedkamers. Ze wisselen 2 keer en deze hebben direct invloed op het spel. 1tje om zijn agressieve tackles en 1tje om zijn goede spel. Na 8 minuten in de 2de helft komt het eerste kansje pas. Een vrije trap wordt snel genomen en Bram schiet hem in het zijnet. De wedstrijd wordt vanaf hier wat minder en er volgen veel duels op het middenveld. In minuut 62 wordt Kolping weer heel gevaarlijk, een bal aan de linkerkant wordt hoog voorgegeven op een van de invallers, gelukkig was het niet degene van het goede spel want uit een vrije schietkans krijgt hij de bal niet tussen de palen. Na veel dreiging maar weinig gevaarlijke kansen komt er een corner van Kolping van de linkerkant. Bal wordt tegendraads ingekopt, Len kansloos... maar daar staat Marijn bij de paal om de bal uit het doel te koppen. Marijn krijgt rond de 78e minuut een gele kaart, Kunde moet met 10 man verder. Ondertussen zijn de 2 Markjes het veld ingekomen en is Kunde begonnen aan een slotoffensief. Kunde komt tot heel veel dreiging en als grootste kans een voorzet van rechts die Mendel inkopt maar helaas in de keepers handen.

Na 92 minuten vindt A. Boonstra het genoeg en het blijft 2–2. Het veld wordt gereedgemaakt voor de kraker Kolping-Dynamo 3 – SC Millingen 4. Langs de kant wordt nog wat gepraat over matchfixing en het feit dat Kolping-Dynamo 2 – NSVV FC Kunde 2 al voor de wedstrijd op Voetbal.nl stond.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!