Datum

23 september 2018 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na een lange zomerstop, gemixte voorbereidingen van dames 2 en 3  en de bekerwedstrijden van dames 2 is het dan eindelijk zo ver. Op deze zondag staat hier eindelijk een fris en nieuw dames 3 met eigen benen op het veld om de eerste competitie wedstrijd te spelen!

Met Marlies en Julia als leenspeelsters en de uitszwaaiwedstrijd van Lara T begon onder het gezag van Wout en Tijs de eerste wedstrijd tegen Trekvogels 5.

Deze dag begon al vroeg in de morgen wanneer de dames en coaches al om 8:15 verzamelden om het een en ander over de opstelling te verduidelijken en de basisopstelling door te bespreken. Wout had zijn wallen mooi opgepoest maar desondanks stonden deze nog steeds ‘op half 6’, de coaches moesten zelf ook wennen aan deze begintijden.

Dessalniettemin kwamen we met zijn allen enthousiast het veld op. Dit enthousiasme werd al snel wat bedrukter toen het weer graag even wilde laten weten dat het toch echt richting de herfst gaat. De kou sneed tijdens de warming up al overal doorheen en de uitdaging van warm worden was begonnen.

Trekvogels 5, een nieuw team met twee oud-kundenaren (Loes en Giselle) waren onze tegenstanders op deze vroege koude morgen.

Kunde had alleen niet het beste begin wat wij ons konden wensen. De trekvogels fladderden over het veld en er onstond veel chaos. Met het natte veld onder de voeten werd het inschatten van ballen veel moeilijker en dat was zeker ook goed te zien in de aannames. Deze schoot vaak van de voet wat tot vervelende situaties leidde en snel balverlies. De bal was echter wel vaker op de helft van de tegenstander en de eerste kansjes druppelden samen met de opkomende regen binnen. Marlies kon al vroeg in de wedstrijd beginnen met het oefenen van haar corners en hiermee al snel gevaar creeren voor de goal. Lotte diende als goed aanspeelpunt en zorgde zo voor de aansluiting en de rust die voor het spel essentieel was. Helaas kwamen de trekvogels er toch doorheen met een diepe bal die net niet bijgehouden kon worden en naast de keeper werd geplaatst. Dit was één van de eerste kansen voor trekvogels en kunde moest nu echt aan de bak.

Gelukkig hadden wij in de voorbereiding met dames 2 bij de oefen- en bekerwedstrijden al een beetje kennis gemaakt met het achter staan dus maakte dat geen indruk. Hierdoor bleven de hoofdjes omhoog staan en begonnen wij gelijk sterker te voetballen met veel gevaar voor de goal. Er werden veel ballen (bijna) voorgezet en de diepte werd met de snelheid in de voorhoede goed gevonden. Silke speelde als stofzuiger achterin en naast de ballen onderscheppen werden deze vaak ook hard naar voren geschoten wanneer het iets te gevaarlijk werd. Op de bank werden de billetjes nog wel even samengeknepen toen door een afkaatsende bal een speelster van trekvogels opeens voor open goal stond. Gelukkig schrok deze net zo erg als dat wij dat deden en plaatste de bal netjes naast de goal. Met Monique op het middenveld als een constante factor en Bo de back die de snelheden op het veld nog eens extra opschroefden kropen we dichter en dichter bij de goal van de tegenstander. Helaas wilde de bal er gewoon even niet in en toen gingen we met een achterstand de rust in.

De thee maakte het even wat aangenamer in de rust en daarmee stapten de dames met nieuwe energie weer het voetbalveld op.

En dit was gelijk te merken, we stoomden door waar we voor de rust gebleven waren en werden steeds gevaarlijker in de aanval. Wij verdenken Marlies er van iets meer dan thee gedronken te hebben want na de rust wilde deze een aantal dingen bewijzen. Allereerst liet ze een oud-kundenaar weten met een panna dat deze niet weg had moeten gaan. Kort daarna rende ze alleen op de keepster af en om deze nog even een redding mee te geven schoot ze eerst recht op de keepster. Gelukkig kwam de bal weer netjes bij Marlies terug waarna ze de linkerbovenhoek van de goal maar liet inspecteren door de bal, 1-1. Hiermee was het geloof terug in het veld en op de bank maar daar kwamen de zenuwen ook en claimden plekje gezellig naast ons. Het regende kansen en mogelijkheden naarmate de wedstrijd vorderde. Met de corners die nog steeds veelvoudig voorgegeven werden belandde de bal zelfs 2x stil in de 16 meter maar door de 40 benen die er omheen stonden lukte het maar steeds niet. Julia probeerde de stand met een vrije trap nog naar de overwinning te zetten en Lotte had ook zelf een grote kans gecreerd die ook het verschil niet wilde maken. Na vele reddingen van de keepster en goeie aanvallende dribbels van Lara T was het steeds akelig dichtbij. Het liefst waren de coaches ook mee gaan voetballen om het zelf te proberen want het was zoals zij zeiden “spannender om een wedstrijd te coachen dan om er zelf één te spelen”. Isa redde de enkele kansen die trekvogels nog kregen en zo voorkwam ze dat ze er niet met de winst vandoor gingen.

En eindelijk, we voelden al wel dat het er in zat alleen hoopten dat het ook binnen deze 90 minuten kon. Met een mooie aanvallende actie vlak voor hun 16 werd aan de andere kant de ruimte gezocht door Julia. Hier stond Marlies klaar om ook de 2e goal te maken en zo de overwinning dichterbij te brengen, 2-1. Met nog een paar minuten te spelen verjoegen de zenuwen de kou en kwam zelfs een beetje adrenaline bij de coaches het bloed in stromen. Na deze laatste spannende minuten waar zelf een klein kansje voor de 3-1 maar ook de 2-2 was floot gelukkig de scheidsrechter af! Een klasse start voor dames 3 die zich goed herpakten en zo terug de wedstrijd in kwamen. De rust werd weer gewaarborgd en met pases die steeds beter werden, de diepte die goed werd gevonden en met goed en veel de andere kant van het veld zoeken kijken de trainers als coach tevreden terug op de eerste wedstrijd.

Hiermee is de basis gezet voor een goed seizoen en hebben Tijs en Wout een basis gezet om succescoaches te worden, Wout won later deze middag namelijk ook met dames 2.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!