Datum

9 december 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er op Whatsapp druk gespeculeerd, alle omliggende clubs waren afgelast. Zou de wedstrijd wel doorgaan? De uitclub werd zelfs gebeld want it was raining blowjob steals. Gelukkig waren de weergoden ons enigszins gunstig gestemd, want de hele wedstrijd bleef het wonderbaarlijk genoeg droog op sportpark Naederhuyse. Tijdens de warming-up vielen er nog enkele druppels, maar uiteindelijk verdreef de zon de wolken. Nadat we allemaal even ons verhaal mochten doen hoe dronken we vrijdagavond wel niet waren, waren we met Nora van dames 1 en Lotte uit dames 3 klaar voor alweer onze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Nouja, klaar? Jamila was haar scheenbeschermers vergeten. En dat terwijl dit haar allerlaatste officiële wedstrijd voor Kunde was. Ze gaat Nijmegen verruilen voor Utrecht, huilen! Gelukkig hadden we Dory na 1,5 maand weer teruggevonden aan de goede kant van de oceaan, meteen de redder in nood. Deze heldin was voorzien van twee paar scheenbeschermers. Om onze linksbuiten nog eenmalig in toom te houden, kreeg ze deze wedstrijd eenmalig een bandje om.

Zo kon uiteindelijk gestart worden. Of nog steeds niet? Voor de tweede keer dit seizoen wilde de scheidsrechter een pasjescontrole houden en jawel ook deze keer werd die in de kleedkamer uitgevoerd. Helaas gaat Kunde met haar tijd mee en moet dit tegenwoordig via de wedstrijdzakenapp. Iets wat voor coach Wout na 14 weken nog steeds lastig is. Hierdoor begonnen we ongeveer 10 minuten te laat aan de wedstrijd. En tja, wat zal ik eens zeggen over de wedstrijd? Het was maximaal onrustig en ballen vlogen alle kanten op. Na een kwartier spelen kwamen we goed weg bij een corner die geblokt werd. Helaas was het na 20 minuten alsnog raak uit een corner. Een ellebooguithaal richting de goal, waardoor de bal ongelukkig op de voet van een speler van Kunde kwam, zorgde voor een doelpunt. En ja zoals je dit leest, dat is eigenlijk hands. Maar zoals je ook kunt lezen eindigt hands op een s. Een s wordt bij woorden in het Engels vaak gebruikt als ze in het meervoud worden geschreven. De gemeende hands viel in de eerste helft. Eén is geen meervoud. Dus handsballen tellen niet in de eerste helft, maar alleen in de tweede helft. Denk je nu wat een onzin? Klopt! Dat is het ook, maar dit is de enige mogelijke verklaring want zo ging het deze wedstrijd dus echt. Hoogtepunten zijn er verder niet echt te benoemen in de eerste helft. Ja, één hoogtepuntje was er in de persoon Romy. Voor de duidelijkheid: ze was wisselspeler. Het gebeurde haar twee keer. De eerste keer was toen De Tong door haar knie ging. Wout zei: ‘Loop jij ff’ tegen Romy. Logisch gedacht wilde zij starten met warmlopen. Wout bedoelde echter of ze met water naar Britt wilde lopen. De tweede keer, zo’n 10-15 minuten later lag Jet op de grond. Opnieuw zei Wout tegen Romy: ‘loop ff’ en wederom startte ze met warmlopen. Als ze dan eindelijk begrepen heeft wat Wout eigenlijk bedoelt, rent deze kersverse arts zonder water naar Jet waardoor Lukas er alsnog achteraan moet. Genieten langs de kant hoor. Verder valt er weinig te melden over deze helft. Wij kwamen niet echt op hun helft en zij creëerden gelukkig geen grote kansen. Met slechts een 0-1 tussenstand gingen we dan ook de rust in.

We werden weer eens streng toegesproken door Wout en Lukas voordat we mochten gaan aantreden voor helft 2. De eerste 10 minuten daarna waren we eindelijk een beetje aan het voetballen. We combineerden en hadden een stuk meer rust aan de bal. Helaas kregen we een corner tegen die er inging, 0-2. We misten de lengte van onze Julia. Niet snel na deze treffer sloeg ons even allen de schrik om het hart. Han vloog door de lucht en viel op haar linkerkant. Het geschreeuw was aan de andere kant van het veld te horen en er werd gevreesd voor het ergste. Het viel mee , ze verloor alleen haar stem. Misschien zelfs een geluk bij een ongeluk. De 0-3 viel uit een terugspeelbal die niet helemaal de goede snelheid had waardoor er makkelijk ingetikt kon worden. Een gekke stuiterbal die terugkwam na een uittrap zorgde voor de 0-4. Een mooie aanval van hun kant en een kopbal zorgden voor de vijfde en zesde goal. In de laatste paar minuten lukten het nog om wat meer aan te vallen, maar een echt grote kans werd nooit gecreëerd. Verloren van onszelf is de terechte conclusie. Gelukkig konden we onze emoties wegeten aan de zes overgrote zakken gevuld met koek (of waren het halve taarten) die de ouders van Jule meegenomen hadden uit Duitsland, cute.

Zoals je kunt lezen was de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft niet zo’n succes. Er staat nog één weekje training op de planning en dan zullen we even een kleine maand een winterslaap houden. Wat voetbal betreft dan. Het gala zijn we natuurlijk zeker bij! Nadat we ons volgevreten hebben en iets teveel (of meer dan iets) alcohol gedronken hebben, zullen we ons richten op de wedstrijden die nog komen gaan. Er is in ieder geval genoeg ruimte voor verbetering.