Datum

17 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Half februari, de lente is aangebroken en een nieuwe wedstrijd staat op het programma. De koploper SV Nijmegen kwam vanuit het verre westen naar Nijmegen-Midden en de verwachtingen waren hoog. In de uitwedstrijd vielen er immers maar liefst 14 doelpunten, zou het dit keer weer een doelpuntenfestijn worden? We verzamelden om kwart voor 11 in het sportcafé met een ietwat gehavende ploeg. Met slechts negen mensen van ons zelf waren we heel blij met Lotte en Ellen uit dames 3 en Mies en Eckie van dames 1. Ook onze Lukas moest deze wedstrijd overslaan, dus Wout stond vandaag alleen aan het roer. Corvee is een makkelijke taak zolang de sleutel te vinden is en dat bleek vandaag niet zo makkelijk te zijn. Bij de wedsec werd verteld dat de sleutel bij dames 4 was en vervolgens zagen we Sopje een aantal keren de trap op en af lopen, want was hij nu wel of niet bij dames 4 in de kleedkamer? Uiteindelijk was de sleutel inderdaad waar gezegd was dat hij was en Sopje overhandigde hem zodat we alle benodigdheden konden ophalen die nodig zijn voor een goede warming-up. Een warming-up was het zeker, met een temperatuur van rond de 15 graden werden niet alleen de spieren goed warm, de hoofdjes werden ook flink rood en de oksels nat.

Iets na 12 uur begonnen we met de strijd. De strijd was al snel gestreden toen binnen 5 minuten twee keer de bal achter Jule in het net lag. Toch kon allerminst gezegd worden dat de strijd toen echt al ten einde was, want er werd volop gevoetbald en er werden zeker goede kansen gecreëerd. Toen Britt behandeld moest worden, kregen we het even een beetje benauwd want nog een blessa kunnen we er niet bij hebben. Het bleek mee te vallen en ze kon haar centrale verdedigingsrol weer oppakken. SV Nijmegen verzuimde de score te vergroten bij een vrije trap omdat Jule met een flinke krachtinspanning de bal uit de hoek wist te tikken. Al met al werd er aardig gevoetbald, met helaas wel af en toe verkeerde keuzes of balverlies, en was het zeker nog niet verloren. In de rust werd dan ook de vergelijking met PSV gemaakt, als zij van 2-0 terug kunnen komen, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?

Na rust begonnen we sterk en maakten we het onszelf ontzettend moeilijk door niet de aansluitingstreffer erin te prikken. In willekeurige volgorde (want ja ik onthoud niet alle details) kwam Lotte één op één met de keeper, Romy kreeg een soortgelijke kans op de andere flank. Ali kreeg nog een schietkans die hoog overvloog. De corner met onze speciale variant was net niet goed genoeg voor een doelpunt. Een voorzet van Mireille belandde in de kluts en een vrije loop van Romy richting doel werd afgefloten wegens buitenspel. Ergens tussen deze kansen door werd er voor de eerste keer gewisseld: Mies ging eruit en Eckie kwam erin, wat zorgde voor een kleine verschuiving op het veld. Romy straalde van oor tot oor omdat ze van rechtsback naar haar favoriete positie rechtsbuiten mocht, zodat Dory als back kon gaan functioneren. Hierdoor kwam er een plekje vrij op het middenveld dat ingevuld werd door Sanne, die nu samen met Mireille en Ali een driehoek vormden. Ook Lotte, die zich al 90 minuten lang had ingezet voor dames 3, werd ergens na ongeveer 65 minuten gewisseld voor Ellen. Een verdediger voor een aanvaller, dus Mir naar linksbuiten en Dorien terug naar het middenveld.

En zoals dat vaak gaat in voetbal: als je hem zelf niet maakt, vliegt de bal er aan de andere kant in. Na deze tegenslag was het vooral wachten op het eindsignaal, 0-3 was dan ook de stand na 90 minuten. Met het lekkere weer is het natuurlijk heerlijk om na je eigen wedstrijd te genieten van nog meer voetbal: in een stoeltje in de zon, muziek op de achtergrond en dames 1 zien winnen van Eldenia. Een prima middag dacht ik zo, vooral omdat Jet nog 15 minuten mocht invullen en we haar dit keer geen postbode zagen spelen. Nu kunnen we drie weken werken aan de verbeterpunten want pas op 10 maart zal er weer een wedstrijdverslag verschijnen. RKHVV, een goede oude bekende van Wout, is dan onze tegenstander.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!