"Als je de eerste goal scoort, win je de wedstrijd." - Cruijff

Datum

11 november 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

We begonnen een stuk scherper aan de wedstrijd dan we afgelopen vrijdag in het sportcafé waren toen we de wedstrijd Nederland-Zwitserland keken. Het staat 2-0 en ineens klinkt er een ‘JAAAAAA’ door het café heen. Drie seconden later: ‘Oh het was een herhaling’. Kletsen en opletten is natuurlijk ook lastig, toch Julia? Terug naar vandaag. Met onze eigen gids Wout was de route naar het sportcomplex in Huissen niet al te moeilijk te vinden. In deze auto werd druk gespeculeerd over de eerste woorden van de mensen in de auto erachter, de route was namelijk redelijk toeristisch. De speculaties bleken juist: er werd inderdaad gevraagd of vandaag voor de toeristische route gekozen was. Dankzij een mooie vlog van Ali, die te vroeg was, wisten we feilloos onze kleedkamer te vinden. Bijna hadden we een wisselspeler minder gehad en dan had dit verslag er ook heel anders uitgezien. Nottie blijkt zo nu en dan met moordgevoelens rond te lopen. Dit keer was De Britt het slachtoffer en was wurging door middel van een autogordel de modus operandi. Britt wist echter te ontsnappen en kon gelukkig zonder verwondingen het veld betreden. Opmerkelijk was de keuze van de scheidsrechter die de pasjescontrole in de kleedkamer wilde uitvoeren, want dat doet hij altijd in de winter. Gelukkig was het ook echt ijzig koud deze elfde van de elfde. Zoals gezegd begonnen we scherp, want binnen 2 minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Afgelopen week hebben we veelvuldig getraind op een nieuwe tactiek bij aanvallende corners (voor toekomstige tegenstanders die slim onze verslagen lezen, zal niet vermeld worden wat deze tactiek is). Dit bleek meteen een schot, of eigenlijk een kopbal, in de roos. Helaas was de voorsprong van korte duur. Wederom binnen twee minuten na de aftrap werd gescoord: 1-1. We hadden veel moeite met het snelle spel en de loopacties van de tegenstander. Steekballetjes tussendoor en weg waren de aanvallers, hierdoor liepen ze voor de rust nog uit naar 3-1. Julia was dit weekend van de geniale opmerkingen want met de haast Cruijffiaanse uitspraak ‘we hebben gewoon veel ongeluk dat zij scoren’ zorgden ze voor een goede stemming om de tweede helft te starten. De vloek van de scheidsrechter lijkt eindelijk opgeheven te zijn, want hij heeft zowaar van shirt gewisseld in de rust. Mirrie zag hem in de eerste helft namelijk aan voor Ali. Tja, een kale stevige man, klinkt wel als Ali ja. Het blauw-groenachtige shirt werd verruild voor een shirt met eenzelfde kleur als het shirt van Jule. Gelukkig komt een scheidsrechter in principe niet in de buurt van de goal (en niet het goal), dus van kleurenblindheid zou nu geen sprake meer kunnen zijn. Met een prachtig schot van Jamila werd nog geprobeerd de aansluitingstreffer te vinden, maar de keeper wist met een mooi zweefduik de bal uit de lucht te plukken. Waar het ons niet lukte, prikte RKHVV er nog twee goaltjes in en zo werd de eindstand bepaald op 5-1. De echte Cruijffiaanse uitspraak blijkt dus niet helemaal waar, die van Julia des te meer.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!