Datum

21 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Dankzij de succesvolle uitschakeling in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, stond er vandaag een extra wedstrijdje op het programma. In Arnhem werd er gespeeld tegen VDZ VR1 voor de parel des parels: de KNVB-DISTRICTSBEKER OOST. (*Insert Champions League tune). In de wereldreis naar Arnhem heeft de auto van Alysia het voor elkaar gekregen om een derde (!) parkeerplaats bij VDZ te vinden. En nee, het is niet die met die geweldige glijbaan. Een mooie gelegenheid om ondertussen bij te kletsen over de activiteiten van de vrijdagavond. Het bleek dat de nieuwe zout-en watertechniek van sommigen toch niet helemaal waterdicht was tijdens de cantus. Sopje kan deze mening delen. Daarnaast is Karvan Cevitam go schijnbaar het perfecte middel om een zelfgemaakt rosébiertje te brouwen en werd er een heuse mini slebbasleepover gehouden. Oké, terug naar de wedstrijd.

Helaas is onze blessabank aangevuld met Sopje, waardoor het aantal is opgelopen tot 5. Gelukkig waren Mirrie en Ilonka bereid om ons te versterken, waarvoor veel dank! Na een hoogstaande discussie over waar de klemtoon op het woord ‘salmiak’ ligt (oplossingen mogen worden ingezonden), waren we er mentaal klaar voor. Daarnaast vond Wallie het tijd om onze warming-up een 1e klasse upgrade te geven, waardoor we ook fysiek en fresh konden starten. Dit werd aangevuld met de heerlijke muziekbox van onze tegenstander. Wiepstalicous was uiteraard meteen jaloers en zou zo’n koffertje zeker rollen. Kortom: de warming up was L-I-T.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat VDZ en Kunde aan elkaar gewaagd waren. Na een strategische wisseling in de verdediging en middenveld stonden we prima te spelen. Helaas viel na 20 minuten spelen de 1-0 uit een corner. We namen zelf meteen weer het initiatief, waardoor de gelijkmaker al vrij snel een feit was. Wiepke legde de bal terug vanuit de spits, waarna Sofie vanaf buiten het strafschopgebied de 1-1 binnen kon schieten. Hierna behoedde Alysia ons weer van een nieuwe achterstand met een mooie zweefduik.

De absolute hoogtepunten in deze eerste helft waren echter de 2 vrije trappen die Sjoyce tegen kreeg na overmatig gebruik van haar waffel. Hoewel menig Kundenaar blij wordt van de prachtige anekdotes, kon de scheids het woord ‘GODVERDOMME’ niet echt waarderen. Ook de Arnhemse verdediging hield er een mooie communicatie op na. Om de bal te veroveren werd er gebruik gemaakt van het prachtige Kelderklassiaanse spreekwoord: ‘ZAGEN’. Gelukkig werd deze zaag in de gereedschapskist gelaten en konden onze aanvallers de kleedkamer na een sportieve 1e helft veilig bereiken. Leuk feitje is dat Wallie’s advies er bij deze scheids ook niet in ging. Waar voor de wedstrijd werd benadrukt om de tijd te nemen bij een ingooi, aangezien hier toch niet zo snel voor zou worden gefloten, werd het tegendeel keihard bewezen.

Na een korte rust, waarbij de kwaliteit en geur van de ranja werd besproken, was het tijd voor de 2e helft. Het tempo daalde wat en we konden moeilijk ons spel uit de 1e helft terugvinden. De aantrekkelijkheid van de wedstrijd nam hiermee ook af. Gelukkig was daar Sjoyce om haar performance uit de 1e helft te herhalen. Bewust van haar zonden stopte ze haar tirade echter tot het woord ‘GOD’. Hierbij verzekerde ze de scheids én het VDZ-publiek langs de lijn van haar verbetering middels de woorden: ‘Sorry, ik aanbid hem, echt’. We hopen dat ze het klooster (nog) niet inruilt voor haar studentenparadijsje, want zondag staat er gewoon weer een wedstrijd op het programma. Wel zijn we erg benieuwd hoe ze eruit zou zien als non. Verder was de 2e helft niet heel erg interessant. VDZ had wat meer balbezit, maar tot echte kansen leidde het aan beide kanten niet, waardoor we op een gelijke stand afstevenden.

Vanaf hier begon pas de echte stress. Niet iedereen had rekening gehouden met het feit dat er voor deze parel des parels penalty’s moesten worden genomen. Schietgebedjes werden gedaan (door non Sjoyce) en het heilige lijstje met penaltynemers werd er bijgehaald. Middels het nieuwe ABBA-systeem zou worden bepaald welke club de volgende ronde inging.

Jorine vond het nodig om de penaltyreeks met een knaller te beginnen. Waar Sjorrie normaal gesproken een zekerheidje is als het aankomt op penalty’s, vond ze het dit keer niet genoeg. Tot verwondering van alle aanwezigen (en zichzelf) besloot ze de bal strak in de kruising te schieten. Classic dramaqueentje, het was genieten. Terwijl er vooral veel verwarring was over welk team welke penalty ging nemen en wanneer we nu hadden gewonnen, ontpopte Alysia zich als een ware penaltykiller. Ze stopte maar liefst 2 penalty’s, waardoor we de strafschoppenserie winnend afsloten! Vooral Wiepke was hier erg blij mee, aangezien zij de eerstvolgende op het lijstje was en haar penalty dus niet meer hoefde te nemen.

Tijdens het douchen werd genoten van de toepasselijke hits van ABBA, waarna een groot deel van de selectie de trainerts bij Brakkenstein bewonderde. Hierna werd er door de hooligans nog even lekker gesmikkeld bij Daen, waarbij deze mooie zondag gezellig werd afgesloten. Nu hebben we nog één heel erg belangrijk detail niet genoemd. Naast het feit dat de Australische geluksmunt weer aanwezig was (die ouder is dan Patje, of toch niet), werd wederom het nummer ‘TOY’ voor de wedstrijd gedraaid. Het Netta-effect is dus nog steeds aanwezig (2 wedstrijden, 2x winst). Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling en zullen aankomende zondag voor de thuiswedstrijd tegen Bavel weer op deze legendarische hit swingen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!