Datum

27 oktober 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Op een mooie zonnige dag kwamen de Heren van Kunde 2 weer bij elkaar om een potje te gaan voetballen. Het zou een spannende dag worden want ze moesten tegen Jonge Kracht. Kunde 2 stond op dat moment nog op de 5e plek en als zij naar boven keken zagen ze Jonge Kracht. Ze waren daarom geestdriftig en zouden er alles aan doen om te winnen. Aan het begin werden de tactieken besproken door coach Lennart en omdat Kunde 2 bijna iedereen op kon stellen hadden zij grote vertrouwen. Toen Kunde 2 zich nog niet had omgekleed maar nog in de bespreking zat, zagen ze Jonge Kracht al warmlopen toegekeken door 5 verschillende stafleden. Dit was wel even schrikken. Eenmaal op het veld voelde Kunde geen druk meer. Bonenkamp had te maken met een enkel blessure dus lag er een tijdje uit. Gelukkig stond hij deze wedstrijd weer samen met Perry in het centrum. Geen een bal kwam de wedstrijd langs deze vedettes.

In de eerste helft speelden de Kundenaren vol zelfvertrouwen. Ze waren 80 procent van de tijd aan de bal en het was niet af te lezen aan Jonge Kracht dat ze 5 interim trainers hadden. Ze tikten iedereen voorbij en na zo’n 15 minuten kwam de eerste kans. Mooren kreeg een mooie voorzet maar de bal ging net over. Het beloofde in ieder geval veel goeds. Enkele minuten later kreeg Matser de bal aan zijn voeten. Menig mens weet dan dat er iets riants gaat gebeuren. Na een mooie actie stond hij alleen voor de keeper. Met een elegante werkwijze probeerde hij zich zelf langs de keeper te manoeuvreren. De snelle, lange benen van Matser waren te vlug en de keeper haalde hem neer: penalty! De onbetwiste penalty koning pakte natuurlijk gelijk de bal op. Zonder enige twijfel en met een hele mooie aanloop schoot Wolbert de 1-0 binnen! Kunde stond op voorsprong. Het publiek ging te keer waarna Bjorn zijn fans bedankte. De eerste helft werd rustig uitgespeeld en meneer van’t Kruis kon weer wakker worden. De keeper had namelijk niks hoeven doen de eerste helft.

In de tweede helft kwamen er wat verse krachten in. Een benoemswaardig persoon is meneer van Gulick. Na een lange tijd uit de roulatie te zijn geweest mocht hij het weer proberen op zijn favoriete plek: centraal achterin.
Kunde bleef de tweede helft stabiel spelen en deed weinig fout. Na wat mooie acties van beide partijen stond het in de 80e minuut nog steeds 1-0. Toen hoefde Kunde de wedstrijd alleen nog maar uit te spelen. En voetbal werd er niet mooier op maar zo konden toch de 3 punten thuis blijven.
Critici vonden het een van de beste wedstrijden die Kunde dit seizoen gespeeld heeft en voorzien daarom mooiere speelrondes.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!