Datum

8 maart 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na enige radiostilte door een mini winterstop van twee weken mochten we gister weer aantreden. In het rood zouden wij tegen RKPSC ten strijde trekken. Echter was RKPSC niet helemaal zoals wij het kenden. Afgelopen weken hebben wij hen de lijst op zien klimmen. Zo stonden zij inmiddels 5e en waren bezig om de 2e periodetitel binnen te slepen. Onze geweldige coaches hadden zich ingelezen op deze tegenstander en wijden de bespreking vrijwel alleen aan hun topscorer #18: Mariska. Sinds zij het goal vaak weet te vinden, lijkt dit hun troef te zijn en moeten wij die uitschakelen. En laten wij daar nou super verdedigers voor hebben die een opdracht erg serieus kunnen uitvoeren (soms zelfs iets té serieus). Na een korte warming-up en de gewonnen tos mochten we op jacht naar drie punten en ons duo Sanneke Mariska flink dwars zitten. Binnen 5 minuten zette Julia ons uit de eerste en meteen geweldige corner van Marije op een 1-0 voorsprong. Deze heeft ze dan ook zeker niet voor niets goed getraind. Hierna volgde de ene na de andere corner en aanval zoals we getraind hebben. RKPSC had weinig te vertellen. De bal ging meermaals net vlak langs de goal, werd geblokt of belandde op het latwerk. Tussen de vele pogingen zat nog een succesaanval tussen waarbij Kim de bal vanaf de achterlijn precies goed teruglegde op Nienke die hem tussen de palen wist te werken. 2-0! Iets later was er even een verslapping en mochten we de inmiddels vrij gefrustreerde Mariska toch aan het werk zien. De spits van RKPSC wist toch een doelpuntje te prikken tussen het harde werken van onze verdedigers door. Dit deed echter de koppies niet hangen en er werd weer met honger naar meer door gevoetbald. Het 3e doelpunt volgende ook nog op perfecte wijze. Een teruggelegde bal van Marije werd door Julia binnen getikt. 3-1 en gauw er na rust. Na de thee stond ons een enerverende en ietwat grimmige tweede helft te wachten.

De frisse en natte eerste helft mocht kennelijk toch niet te veel invloed hebben op de koude Kundelichamen want weer binnen vijf minuten lag als volgens plan de 4e goal in het net van de tegenstander. Hun keepster keek verstijfd toe hoe Marije de bal de kruising van de korte hoek inwerkte. Deze fijne 4-1 voorsprong werd wat minder prettig, toen de scheids het tijd vond om kaarten te gaan uitdelen. Onze fysieke en stevige maar doch vaak correcte duels werden kennelijk niet gewaardeerd. En hoewel dit ook gewoon over en weer ging, bleef alleen de thuisploeg kaarten ontvangen. Zo hadden twee van ons binnen tien minuten een gele kaart op zak, waarvan misschien eentje terecht. Gelukkig werden er ook nog andere spreekwoordelijke klappen uitgedeeld door Kunde, want niet veel later mocht Marije zelf een 1 op 1 met de keepster opnieuw uitvechten zoals eerder in de eerste helft al minder succesvol voltooid werd. Als niet linksom, dan maar rechtsom (of andersom). 5-1! Met nog 25 minuten op de klok werden de wissels ingezet. Sjaakie viel in voor Michelle en even later Mireille voor Marije. Beide gewisselde speelsters moesten even rust krijgen om nog later bij het eerste te mogen shinen. Deze wissels betekenden het begin van de grootste chaos van de hele wedstrijd. Ongeveer 5 minuten was er nog orde en een aantal grote kansen voor Kunde. Echter wist RKPSC een afgevallen bal uit een corner prachtig te benutten en kon ons Sjaakie die op de lijn stond te verdedigen de snoeiharde streep niet uit het goal houden. 5-2. En niet veel later werd in een counter niemand anders dan, Mariska, in stelling gebracht en kreeg de bal zo dat zij in een duel met Sanne bijna doorgebroken richting de goal kon gaan. De opgedragen taak om af en toe een tactische overtreding te maken, werd erg letterlijk genomen. Tactisch was het, maar de timing niet best. Bijna anderhalve week te laat zette Sanne de polonaise in bij Mariska, die carnaval blijkbaar niet zo kon waarderen, want haar eigen feestje ging niet door. Geen tweede doelpunt voor haar. Echter betekende deze actie wel rood voor Sanne en zo kon ze meteen beseffen dat dit haar laatst gespeelde wedstrijd was voor haar reis naar Azië. Uit de gegeven vrije trap volgende helaas erg pijnlijk wel alsnog een tegentreffer door de maakster van de 5-2. En met 10 man over kregen we het een beetje benauwd. Echter hoefden we met een stand van 5-3 de wedstrijd “gewoon” nog tien minuten uitspelen. Toch kregen we het nog een stuk benauwder en liep de paniek op, want Jet ontving een gele kaart. Alweer. Dus jawel, dit was haar 2e. Nog nooit heeft deze meid er één gehad en nu mocht ze ook met rood vertrekken. Die kan van de bucketlist af ;). Met 9 over moesten we de voorsprong zien te bewaren. De laatste 5 minuten waren lang. En oh wat was dat geluid van het fluitje toen bevrijdend. Geheel terecht hielden wij de 3 punten in Nijmegen en mochten Mariska en team met lege handen afdruipen naar Pannerden.

Kortom bestond onze zondagmiddag uit een paar lege portemonnees en drie punten erbij. Als het aan RKPSC lag hoefden de uitgedeelde kaarten niet officieel gemaakt te worden omdat zij er zonder ook goed vanaf gekomen zijn. Helaas dacht de scheids hier anders over en per ongeluk stond Julia heel onbedoeld de official bij in zijn statement, waardoor drie van onze speelsters toch de boetes mogen gaan betalen en Sanne en Jet geschorst zijn voor de volgende wedstrijd: 15 maart om 11:15 in Beuningen, Beuningse Boys Vr1 – FC Kunde Vr2. Om het gemis van deze twee toppers te compenseren, komt ons allen aanmoedigen en steunen! Tot dan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!