Datum

29 september 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Alsof we niet meer dan drie verschillende tegenstanders hebben, stond zondag 29 september wederom Trekvogels op het programma, maar dit keer dus echter het derde damesteam. Om 11:00 mochten we de helse hoogtes van de Kwakkenberg trotseren om daar tussen het frisse groen van de bomen om 12:00 uur een stevige storm over het veld te laten razen en drie punten mee naar huis te nemen. We hadden goede hoop dat met versterking van Larissa, Anouk en Dionne en na een zege op het tweede van de zwart groene club we hier wel in zouden kunnen slagen.

Bij het betreden van het kunstgras wilde ook Moeder Natuur zich graag mengen in het spel. Deze 23e vrouw maakte het veld en de bal een stuk gladder. Hierdoor werd er voornamelijk geglibberd en gegleden door beide teams. Het spel ging wat gelijk op en een aantal kansen van Kunde bleven onbenut.
Ondanks de regenachtige weersomstandigheden en de felheid van Trekvogels was het Kunde die de eerste grotere kansen creëerde. Een goede pass van Sjaakie die perfect over het gladde veld in de voeten van Dio stuiterde, werd uit een net te lastige hoek overgewerkt. Maar twee minuten later was het wel raak en kopte Nienke de bal na een mooie corner van Larissa in de verre hoek. 0-1!
Echter, vond Trekvogels vrij snel een antwoord op die goal en de daaropvolgende stilte en matige communicatie van Kunde in het veld. Een reeks van kansen vlogen Ellen, die uitstekend stond te keepen, om de oren. De bal ging net een paar centimeter over de lat en even later was er kopkans in de zestien die ons even liet bibberen, maar gelukkig bleef het net onbewogen.
De wil is er maar het gewenste spel wordt nog niet op de mat gelegd. En dan was er nog de scheids die zich mogelijk verslikt had in zijn fluitje want Trekvogels mocht steeds wilder het duel aangaan. Dit resulteerde uiteindelijk in aanhoudend slordig spel en rond de 35e minuut in gevaarlijk balverlies van Kunde in the box. Hierdoor lzag een speelster van Trekvogels kans om de bal op goal te lossen, waarbij Ellen zich, alsof het in slow motion afgespeeld werd, helemaal moest uitstrekken, maar net te kort kwam de bal te schampen. Toen was daar het aluminium, de paal. Een soms zo gehaat, maar ook zo geliefd doodspelelement. Door het oog van de naald en de 0-1 bleef staan.
De minuten van de eerste helft tikken weg. Het spel gonst op en neer. Een panna en voorzet van Julia levert op een corner na weinig op. Dan klinkt daar plots het gefluit van de wind. O nee, het is toch de scheids die zich herinnert wat hij met het instrumentje in zijn hand mag doen. Het is rust en we vertrekken de kleedkamer in voor een peptalk en verse wissels.

Eenmaal weer uit de kleedkamer vangt de wedstrijd aan met een déjà vu. Een regenbui en niet al te sterk voetbal. En in plaats van Amy, onze Duitse aanwinst die we mogelijk weer gaan verliezen aan Dames1, komt onze powervrouw Nina in het veld.
We willen zo graag en er wordt naar rust en combinaties gezocht. Het geluk springt van de een naar de andere zijde. Al in de 47e minuut rolt de bal nauwelijks 10 cm voor ons goal langs, maar is er geen tegenstander in de buurt om hem in te tikken.
Zoveel geluk heb je het ene moment, zo weinig het andere. Namelijk drie minuten later lijden we balverlies na een eigen ingooi op eigen helft en weet Trekkie er goed gebruik van te maken. 1-1, een zuur begin.
De buien lijken het spel te bepalen, om de zoveel minuten sproeit Moeder Natuur haar tuintje nat alsof we een droge zomer gehad hebben. Dit blijft het voetbalspel en de concentratie beïnvloeden en Kunde voelt zich niet helemaal als een vis in het water. Wellicht dat dit 4 oktober anders is (lees: er is een feest voor dames van Trekvogels, Brakkenstein en FC Kunde in het thema Fish 'n chicks), maar daar draait het enkel om de derde helft en scoren buiten het veld ofwel andere kwaliteiten die we later mogen tonen.
In de 56e minuut spat een afvallende bal uit een corner voor Trekvogels uit een op de lat, weer is het aluminium onze beste vriend. En hopelijk zijn we allemaal weer wakker. Daarna volgt ook voor hen een vrije trap die gelukkig niet benut wordt. Nog geen minuut later vliegt nog een poging bij Ellen voorbij maar zien we ook net naast gaan. We mogen oprecht opnieuw van geluk spreken dat het nog gelijkspel is.
De volgende benoemenswaardige momenten bestaan uit kansen en wissels van Kunde. Nienke mag de scherpe keeper na een lange solo in de korte hoek testen, Dio grijpt haar kans met een schot op doel nadat hij via een hand van Trekvogels voor haar voeten buiten de 16 belandt, hier weet de keepster net een corner van te maken, die diezelfde keepster weg bokst waarna Sanne nog een volley waagt, maar tevergeefs. Geen enkele kans leverde een mogelijke matchwinner voor Kunde op. Goed werk van beide doelverdedigers (logischerwijs was Ellen dan ook onze Woman of the Match) tijdens de wisselvallige wedstrijd.
Verder mochten de frisse benen van Michelle Hanneke vervangen die de verstandige beslissing maakte na een botsing haar enkels te sparen en kwam niet veel later Lotte erin voor Dio.
Anouk mag haar warming-up beginnen om haar eerste minuten sinds maanden blessureleed, revalideren en aansterken voor Dames1 te gaan maken. In de 81e minuut vervangt zij Larissa op het middenveld.
En alsof Trekvogels geen genoegen wilt nemen met 1-1 openen zij een offensief welke lang blijft aanhouden. Ons doel komt flink onder vuur. De een na de andere bal belandt achter onze keepster, maar met alle geluk van de wereld geen enkele tussen de palen. Ook weet zelfs nog één bal de enige paal die nog niet geraakt was te kussen en begon je je langs de lijn bijna af te vragen wat er aan de hand was. De scherpschutters van Trekvogels hadden wellicht last van druppels op het vizier, maar ook Kunde heeft last van verminderd zicht want de weg naar de andere kant van het veld lijkt bijster. Hartverzakkend balverlies en een tweestrijd tussen hopen dat de scheids snel affluit of misschien toch hoop houden dat er nog een goede (counter)aanval voor Kunde in de benen zit, houdt de supporters wel bezig.
De minuten tikken weg en na vijf minuten extra tijd horen we het fluitje weer dat de scheids de tweede helft beter wist te gebruiken. Uiteindelijk mag Kunde blij zijn met de punt die mee de berg af mag rollen richting het Gymnasion, waar we mogen trainen op de leerzame punten van deze wedstrijd.

6 oktober staat de wedstrijd tegen een oude bekende op het programma. RKPSC kennen we van onze tijd in de 4e klasse waar zij duidelijk veel te sterk voor de toenmalige competitiesamenstelling waren. We mogen bij hen op bezoek en een nieuwe krachtmeting doen onder hopelijk wat drogere omstandigheden dan afgelopen zondag, op het zweet van inspanning na.

11:30 strijden we op Sportpark De Pauwengaard in Pannerden. Komt dat zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!