Scheidsrechter

Marek Voesenek

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond onze tweede competitiewedstrijd tegen DVC’26 op het programma, thuis bij het mooie FC Kunde. Een oude bekende van Jasmijn, maar helaas niet bekend genoeg om inside information te kunnen delen. Na een voetballoze zondag vorige week stond iedereen weer vol goede moed en energie klaar om deze wedstrijd te gaan knallen. ’s Ochtends werden de benodigde selfies met wedstrijd preppings nog even gedeeld via de groepsapp, want we moeten natuurlijk, naast op het veld, ook shinen op the Gram hè (voor wie het niet weet, hiermee bedoelen we Instagram). Het varieerde van een 5-sterren pannenkoeken ontbijt van Julia naar stress bij Michelle met de vraag waarom iedereen toch zo vroeg op is!? En daarnaast ook meerdere opmerkingen over hoe koud het wel niet is. Kortom, wat een gezelligheid in de ochtend.

Om 11:15 verzamelde we bij FC Kunde voor een snelle wedstrijdbespreking. De tas met gewassen hesjes werden nog snel nagebracht nadat Fabiënne deze in alle haast vergeten was mee te nemen. Maar daarna konden we beginnen aan onze warming-up. Tijdens de warming-up bleek het toch uiteindelijk allemaal wat warmer dan verwacht en waren de thermoshirts en extra lagen toch een tikkeltje overbodig. We begonnen de wedstrijd met de volgende opstelling: Paula in de goal, ja je leest het goed, want vanwege quarantaine kon Mariëlle er helaas niet bij zijn. Britt en Jonne stonden centraal met Jet en Michelle als backs. Middenveld werd gevormd door Fabiënne, Kim en Nienke. En de voorhoede bestond uit Jamila, Mireille en Astrid.

We speelden de eerste helft opbouwend sterk, we hielden de rust in het spel en er werd gezocht naar kansen. Helaas soms met een klein foutje waardoor DVC’26 de 1-0 heeft kunnen scoren. Maar, na twee prachtige goals van Mireille (met super assists van Britt en Nienke) hebben we onszelf teruggevochten naar een stand van 2-1. Vanuit de kant van DVC’26 ontstonden in de eerste helft de benodigde irritaties vanwege een ‘thuisfluitende’ scheidsrechter en waarschijnlijk ook gewoon omdat we zo goed speelden haha. We bleven ons eigen spelletje spelen en hierdoor stonden we in de rust nog steeds voor met 2-1. Na de rust werd Laura gewisseld voor Jet en nam Julia de plek over van Mireille. In de tweede helft werd er meer druk gezet vanuit DVC’26 en was het van belang dat we de rust in het spel bleven behouden. Al snel kwam de 2-2, doordat de spits ineens naar haar linkerbeen draaide in plaats van de verwachtte rechter. Na ongeveer 15 minuten werd Astrid gewisseld voor Jasmijn en even later ook Kim voor Dorien. Wat verse energie konden we wel gebruiken om weer op voorsprong te komen, en dit gebeurde dan ook na een prachtgoal, wat zeg ik, wereldgoal van Michelle. We weten nog steeds niet of het bedoeld was als doelpoging of een voorzet, maar hij zat er zeker in. 3-2 voor ons! Hierna hebben we nog een aantal grote kansen kunnen creëren, maar helaas niet afgemaakt. Naarmate de wedstrijd naar het einde verliep werd het steeds spannender en vuriger. Ergens rond de laatste 10 minuten van de wedstrijd brak een speler van DVC’26 door onze verdediging heen en maakte Laura een kleine overtreding om een doelpunt te voorkomen, want dat moest soms toch van Wout? Helaas resulteerde dit in een rode kaart en een vrije trap voor DVC’26 rond het strafschopgebied. Take one for the team Lau! Ook hier weten we nog steeds niet of het nou echt beoordeeld kon worden als een doorgebroken speler, maar helaas werd vanuit deze vrije trap de 3-3 gescoord. De laatste paar minuten met 10 man werden dus vooral verdedigend door ons gespeeld in de hoop dat er geen tegendoelpunt bij zou komen. 3-3 was uiteindelijk de eindstand, maar helaas voelde dit alsnog als verliezen voor ons. We hadden deze wedstrijd eigenlijk gewoon prima moeten winnen met de kansen die we gecreëerd hebben en als je kijkt naar hoe we onderling speelden. De felheid die we de vorige competitiewedstrijd tegen FC Bergh misten, zat er nu namelijk zeker wel in. En, credits naar Paula als keeper en woman of the match Mireille!

Volgende week staat de wedstrijd tegen Roda’28 VR1 op het programma en dan steken we die 3 punten wel in onze zak! Deze wedstrijd stond eigenlijk twee weken geleden al op de planning, maar werd helaas afgelast vanwege Corona bij de tegenstander. Komende week gaan we gewoon weer lekker trainen en schouders eronder bij het volgende duel, want zoals Wout zou zeggen: “Duelleren!!” (x1000)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!