Luciaweg 9
6523NK
NIJMEGEN
tel. 024-3229987

De 10e van de 10e, een hele mooie zonnige dag. Al begon deze erg vroeg in de koude. Voor velen stond de wekker tussen 07:00 en 07:30. Om 08:30 verzamelden we aan de Luciaweg op de berg wat vv Trekvogels als hun thuis beschouwen ofwel het nest van de Rukmussen. In een grote kleedkamer konden we omkleden en de bespreking houden, waarna we op het hoofdveld aan een goede warming-up begonnen. Met versterking van Anouk en even later support van Jasmijn konden we fris en fit aan de wedstrijd beginnen.

Trekvogels Vr3 trapte af en meteen waren wij het die de regie in handen namen. Aan de bal hadden we rust, hielden het veld groot en speelden goed vanuit de verdediging over op zoek naar een aanspeelpunt in de volgende linie. Duels werden op het middenveld gewonnen en op de flanken werden acties gemaakt. Onze kansen namen toe en een doelpunt leek in de lucht te hangen. Deze wisten we echter niet te verzilveren bij gebrek aan een echte afmaker en het nog telkens in de weg lopen van de musjes. Astrid maakte tijdig plaats voor Hayley en Anouk kwam erin voor Paula. Ons sterke spel hield helaas niet de gehele eerste helft stand. En dus gingen we met de brilstand (0-0) de rust in.

Omdat we konden door wisselen werden in de rust de laatste twee speelsters zonder minuten in de benen al aan het werk gezet. Jonne en Laura mochten het goede werk van de verdediging voortzetten. Britt en Jet kregen even rust.
De tweede helft starten we niet net zo sterk als de eerste helft, maar zeker niet zwak. Opnieuw waren we meer op de helft van de tegenstander en waren onze kansen gevaarlijker. Echter waren we niet dominant genoeg en hadden we moeite met de pogingen van de Trekvogels om hun eigen spel te gaan spelen. Hoewel we dit constant bleven verstoren, was de ontstane chaos eentje die we zelf niet helemaal te boven kwamen. Nadat Hayley noodgedwongen door een gevaarlijk harde bal in haar gezicht het veld moest verlaten, besloten coaches Tietie en Martijn de opstelling om te gooien naar een 4-4-2. Hiervan was lang niet duidelijk wie waar stond en wie welke taak op het middenveld had. Zonder meer info bleven we doorstrijden op zoek naar de verlossende 0-1. Met slechts een paar gevaarlijke momenten en hopeloze pogingen van de voorhoede belandde het eindschot vooral naast de goal of bij de keepster van de tegenstander in de handen. Hoe we het ook wendden of keerden de beloning in de vorm van drie punten leek ons niet toe te komen. De bal wilde er niet in. Althans niet in het netje voor ons neus. Uiteindelijk mocht tot onze grote teleurstelling onze eigen keepster Marrie toch 1 keer vissen, nadat een vrije trap van ongeveer 18 meter over de muur, onder de lat en over haar vingertoppen verdween. Met nog slechts een paar minuten op de klok, waarvan helaas nauwelijks iets extra’s voor alle blessures en wissels, keken we tegen een onverdiende achterstand aan. De scheids floot af. Waar de Trekvogels met 0-0 al tevreden waren geweest (herhaling van de bekerwedstrijd), waren wij degene die zonder punten moesten afdruipen. Verslagen, maar niet minder trots op het voetbal en de verbeteringen in ons samenspel dat wij op de mat hebben gelegd, gingen we douchen. Een geflatteerde uitslag, maar toch niet minder waar. Onszelf wisten we op de vroege zondag niet te belonen.

Op deze mooie dag na een vroege wedstrijd was er gelukkig nog genoeg tijd voor andere plannen, andere Kundeteams aanmoedigen en vooral meters bij Tappers maken. Een geslaagde derde helft voor een aantal van ons, zo kan wel worden gesteld.

Wij gaan verder weer hard trainen en met opgeheven hoofd uitkijken naar de wedstrijd op 24 oktober tegen Beuningse Boys Vr1 (te RSC om 14:30). Komende zondag hebben we dus even rust. Stay tuned voor onze comeback over twee weken. Bij zijn is meemaken!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!