Facebook Toestaan Niet toestaan

Heren 1 begint met een klinkende zegen

25 september 2017 8:45

Heren 1, het vlaggenschip van FC Kunde heeft een zeer goede seizoensstart gehad. Er werd met 7-1 gewonnen van DVE Trejanus op ons eigen mooie sportcomplex. Lees hieronder hoe deze mooie overwinning tot stand is gekomen.

Heren 1 is dit seizoen goed uit de startblokken gekomen door op eigen veld een 7-1 overwinning te boeken op DVE Trajanus, en en passant drie kratjes binnen te halen. Bryan vierde zijn 25e verjaardag en Tieu en Alex maakten beide hun eerste goal voor Kunde 1. Als klap op de vuurpijl kregen we door onze overwinning ook allemaal nog een gratis biertje in het chaletje na de wedstrijd.

De middag begon met de nabeschouwing van vrijdagavond, waarop de verjaardag van Maurits was gevierd. De stoel van Maurits toonde aan dat Gert al die tijd al gelijk had gehad; de derde man is blijkbaar echt niet te verdedigen. Na de vertrouwde wijze woorden van Gert luidde het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter het nieuwe seizoen dan echt in.
De eerste helft begon aardig en de babyblauwe brigade creëerde een aantal goede kansen die echter niet werden benut. Na een minuut of twintig kwam de bal aan de rechterkant goed door en schoot onze Griekse aanwinst Alex de bal à la Charisteas tegen de touwen. Kunde had de wedstrijd goed onder controle maar uit een corner wist Trajanus (Romeins keizer 98-117) tegen de verhouding in toch te scoren. Daarna speelde Kunde niet al te best maar kreeg het nog wel een grote kans. Jasper zette met een splijtende pass Victor in staat te scoren, maar diens inzet spatte op de lat uiteen.

Aan het begin van de tweede helft gaf Kunde Trajanus nog enkele kansen, maar daar wist de tegenstander niet van te profiteren. Vervolgens kwam de bal weer via rechts voor de goal en was het wederom Alex die de bal binnengleed. Hierna was het verzet van Trajanus gebroken kwam Kunde op 3-1 via Menno die alleen voor de keeper beheerst afrondde. De studenten gingen ondanks enkele gemene overtredingen van de tegenstander vrolijk door en kwamen op 4-1 via een penalty die door Bernie onberispelijk binnengeschoten werd. Gert besloot hierop enkele wissels door te voeren en Bart wist met zijn eerste balcontact van het seizoen de bal meteen achter de keeper te krijgen. Vervolgens werd de score nog verder opgevoerd door Jeroen en Tieu die beide na goede aanvallen de bal erin wisten te prikken.

Kunde kwam steeds beter in de wedstrijd en ook de derde helft werd overtuigend gewonnen. Volgende week mogen we naar SVHA om daar onze foutloze reeks voort te zetten.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!