Facebook Toestaan Niet toestaan

FCK1 wint in degradatiekraker

9 mei 2016 15:30

Door een winst op Roda '28 1 blijft Kunde 1 kans maken op nacompetitie in plaats van directe degradatie. Het zat het team van Gert Visscher mee afgelopen zondag. Na een goede 1-0 van Bernie Voorhuis, die de bal teruggelegd kreeg van Jeroen IJff, bleef Kunde goed voetballen. Vorige week werd er nog vrij gemakkelijk een penalty gegeven doordat de bal op de arm van Victor Schleedoorn kwam. Deze keer werd daar geen penalty voor gegeven. Dit geluk was ook te merken in de 2-0. Dezelfde Jeroen IJff nam een vrije trap van zo'n 40 meter van de goal. Terwijl hij de bal te hard raakt om een voorzet te vormen, vliegt de bal op goal en weldra over de keeper van Roda. Nog voor rust weet Kunde de 3-0 te maken.

Na rust is het niet meer spannend geworden. Kunde verslapte en de 3-1 werd gemaakt, maar niet veel later scoorde Kunde weer de 4-1. Dit ritueel herhaalde zich nog eens. En zo kwam de eindstand op 5-2. Met deze winst en 3 punten maakt NSVV FC Kunde 1 nog kans op de nacompetitie. Met 27 punten staat het team op de 14e plaats, wat directe degradatie betekent. Echter zijn zowel de nummer 13 als 12 nog binnen handbereik. Bij een overwinning volgende week tegen Victoria '25 1, zal Kunde op 24 punten komen. Dit is één meer als Heumen 1 momenteel heeft en evenveel als SCD '33 1 heeft. Mocht Kunde op gelijke punten komen met één van deze teams, dan zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden.

Maar eerst dus de wedstrijd tegen Victoria op 2e pinksterdag om 14.30! Deze zal Kunde moeten winnen om een kans op lijfsbehoud te hebben.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!