NIJMEGEN
tel. 024-3612392

Wedstrijdverslag VS. Dames 4
De Derby…

Er werd al lang en breed over gesproken in de wandelgangen. De wedstrijd van Dames 3 tegen Dames 4. Omdat deze wedstrijd nog niet spannend genoeg was, besloot bestuur er een evenement van te maken en de derby groots aan te kondigen. De dames, licht gespannen door al deze sensatie, waren netjes op tijd op het RSC. Normaal werd er thuis gespeeld om half tien in Kunde Blauw, nu pas om twaalf uur in Kunde Paars. Vanaf een uur of tien wist niemand meer wat ze met de ochtend aan moesten, dus besloten de meeste meiden zich vast langs de lijn te verzamelen bij Heren3. Na een motiverende wedstrijdbespreking werd er omgekleed. “Eigen spel spelen” en “Het is gewoon een wedstrijd als alle anderen” waren de belangrijkste mededelingen.

Na het warmlopen mocht onze cappie Chlara zich melden bij de scheids, Geert (vader van Mof). De eerste battle werd al gewonnen en Chlara mocht kant kiezen. Onze bananensplit, pupil van de week, scoorde even snel een mooie goal. Na nog een bemoedigend woordje van onze cappie werd er luidkeels TEAM, Together, Everybody, Achieves, More, Team, #SLETSGO, geschreeuwd, waarna de aftrap werd genomen. We begonnen redelijk onrustig. De eerste cornerbal werd, door een balende Jaqie, tegen de zijkant van de paal geschanst. Hierna had Jam een mooie opkomende actie. Ze werd daarin echter hard geblokt en heeft hierna al last van haar enkel. Na wat onrustig heen en weer gekaats, scoort Chlara na een goeie 5 minuten een fantastische goal. Tussen de middenlijn en de zestien in wist ze de bal keurig in het hoekkie over de keeper heen te werken. 1-0 voor, dat was mooi…

Hierna bleven we een beetje onrustig. Na een paar onkundige trappen op de enkels van onze verdedigers, die daardoor even van hun á propos waren gebracht, kreeg de keeper de bal in de handen. De spits van de tegenstander liep echter goed door, tikte de bal uit de keepers handen en maakte een discutabele goal. Wel 1-1, helaas voor ons. Hierna zat de linksbuiten van Dames 4 goed tussen een balletje naar onze rechtsback, waardoor het al snel 1-2 werd. De rest van de eerste helft herpakte we ons iets meer, maar de bal kwam helaas niet tussen de palen van dames 4 terecht.

Rust, speech van de coach, nog steeds vertrouwen. “We kunnen ze hebben!” De tweede helft begonnen we feller. We wilden winnen. Jaqie scoorde hierna een mooie goal. 2-2. Er was hoop, een kans! Helaas zat snel hierna de spits van dames 4 goed tussen een balletje terug naar de verdediging, waarna zij opnieuw scoorde. Vlak daarna werd er opnieuw gescoord, 2-4... Waar het helaas bij bleef. De spits van de tegenstander kreeg nog een gele kaart nadat ze onze rechtsback uit frustratie een klap gaf ;) Voor ons nog een sprankje hoop, op wilskracht bleven we vechten. Op het einde kwamen er daardoor nog een heel aantal mooie acties uit, maar waren we erg op het goal gericht. Helaas misten we alles, en zaten er geen goaltjes meer in. In prachtig paars hebben we hard gestreden, volgende keer beter!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!