Datum

1 november 2016 19:15

Accommodatie

Onbekend

Na een bekerronde en een voetbalvrij weekend, werd op dinsdagavond de wedstrijd van FC Kunde 2 tegen Unitas '28 2 ingehaald. De wedstrijd in Nijmegen - met zowaar enkele (vrouwelijke) toeschouwers - was een clash tussen de lijstaanvoerder van de competitie (Kunde en de nummer laatst op de ranglijst. Een groter contrast was op voorhand bijna niet mogelijk. Unitas had nog geen punt verzameld uit de eerste vijf wedstrijden, terwijl de équipe van Roelof Ham nog ongeslagen was met vier overwinningen en een gelijkspel. Ondanks het enorme verschil was het belangrijk dat men de opponent uit Wamel niet moest onderschatten. Vanaf het startsignaal was daar ook geen enkele sprake van.

Vanaf minuut één werd Unitas onder druk gezet door Kunde. De formatie uit Nijmegen had de intentie om vroeg in de wedstrijd toe te slaan en de tegenstander het gevoel te geven dat er niets te halen viel.
Ondanks een groot overwicht kwamen de studenten maar niet op voorsprong. FC Kunde ging namelijk erg slordig om met de mogelijkheden die het had. Toch werd de ban gebroken na no'n half uur spelen: bedoeld of niet bedoeld, een bal vanaf de flank door rechtsback Ben viel prachtig in de linker bovenhoek.
De voorsprong was een opluchting voor de ploeg uit Nijmegen, maar men ging niet achterover leunen na de openingstreffer. De 2-0 op slag van rust van James was dan ook dikverdiend. Een lange bal vanuit achterin, prima doorgekopt van Sebastiaan en een dito afronding door James zorgde voor een comfortable marge van twee doeltpunten.

Na de theepauze (lees: geen thee) ging Kunde 2 verder met wat wa afgesproken: de tegenstander onder druk zetten, verzorgd voetbal spelen en de voorsprong verder uitbreiden. Hoewel Kunde door prima doelpunten van Sebastiaan, Wouter en Ben eenvoudig uitliep naar een eindstand van 5-0, zal dat laatste nog wel een punt van aandacht zijn, aangezien de afronding ook in de tweede helft vaak te wensen overliet. Gezien het aantal gemiste kansen door de studenten over de hele wedstrijd, had men de dubbele cijfers zeker kunnen en misschien ook wel moeten halen. Voor de rest was er weinig aan te merken op het spel van FC Kunde 2, want het was een erg goede vertoning van de Nijmeegse formatie tegen de toch wel zeer matige bezoekers uit Wamel. Unitas '28 had maar liefst een keer op doel geschoten in de hele wedstrijd, zij het via een wanhoopspoging van zo'n 25 meter. Voor keeper Lennart was het niet de meest drukke avond van zijn leven.

Kunde maakt zo zijn favorietenrol waar en de driepunter betekent alweer de vijfde overwinning in de competitie op rij. Aankomende zondag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen middenmoter Aquila 2. De studenten zullen met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd in Dreumel.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!