Datum

15 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Door dit wonderschone weer, begin ik te laat aan dit zondagse wedstrijdverslag, waardoor de details niet goed op papier komen. Wat een dag was het zondag. De lente is er. Zonovergoten starten we met een warming up. Na de matige wedstrijd tegen Teisterbanders vorige week, zijn we nu op scherp gesteld om at least een beetje tegengas te geven tegen de beruchte koploper Orion. De doelstelling van Wallie is om ons in ieder geval niet in te laten maken. Onze oranje vrienden verschijnen vertrouwelijk op ons veld. De wedstrijd verloopt op en af. Het balbezit is 60/40 en we weten aan beide kanten acties te maken. Na een kwartiertje is er een moment van onoplettendheid achterin en is de 0-1 achterstand een feit. Orion maakt effectief gebruik van hun kansen. Maar we geven de moed niet op en maken redelijk snel de gelijkmaker door een hoge bal van Elise of Simone op de voet van Sofie. Het spel kabbelt door. Onze verdediging staat op scherp en de spitsen van Orion weten weinig kansen te creëren. Maar dan krijgen wij een vrije trap. Deze wordt door onze getrainde aanvoerdster genomen. En hoe… zoals ze ze als geen ander kan nemen. Deze fenomenale vrije trap van Laris verblijdt menig gezicht. Iedereen langs de lijn straalt nog sterker dan de zon. Zelfs de vele Orion toeschouwers vinden dit toch wel een mooi staaltje voetbal. 2-1. En dan hebben we de smaak te pakken. Wiepke girl passeert haar man en geeft de bal diep waarna Herma de bal tussen de twee beentjes van de keepster in weet te tikken. PANNAA OOH
En er valt nog een goal op de naam van Laris, hoe dat weten we niet exact meer dus, maar dat het 4-1 is staat in ons geheugen gegrift. Met een 4-1 de rust in. Wie had dat nou gedacht? Niemand…verbaasde gezichtjes in de kleedkamer. Trainers die ons nog even wijzen op dat we zo door moeten gaan. We verwachten een sterke come-back van Orion en zijn nog lang de tweede helft in spanning of we deze voorstand niet per ongeluk op het laatste moment weg zullen geven. Maar na een lobje van Hermientje, toen de keepster net wat weg uit haar goal was. Geeft de 5de treffer ons langzaam aan rust. Orion is gefrustreerd. De emoties lopen nog hoog op. We schrikken allemaal van de onverwachte val van een meisje van Orion dat na een bal tegen haar hoofd, even out gaat, er wordt geopperd de wedstrijd te beëindigen, maar uiteindelijk besluiten we de laatste 10 minuten uit te spelen. 5-1.

Als het fluitje gaat, vallen we elkaar van verbazing in de armen. Hoe had dit kunnen gebeuren? Drie dagen later, nog steeds in een waas, we zijn terug in het klassement. Met zelfs een kans op kampioenschap. Het is bizar. Komende weekend gaan we rennen met de Batavieren en herstellen. Volgende week 29 april bezoeken we DAW in het schitterende Schaijk.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!