7 oktober 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na een zeer wilde week waarbij er na het bowlen veel slachtoffers waren gevallen hadden wij gelukkig op zondag iedereen weer uit de greppel kunnen vissen om mee te gaan naar Germania.

Met Romy als toevoeging en Marieke weer terug van haar vakantie vertrokken wij met 15 speelsters. Germania had van vorige wedstrijden al een flinke reputatie opgebouwd en wij waren van tevoren dus ook een beetje sceptisch over het voetballend en sportieve niveau van deze club. Bij deze 3e wedstrijd was de coach combinatie weer anders, na Wout en Ellen was de nog steeds kreupele coach Tijs overgebleven.

In de kleedkamer had deze coach een bijzondere strategie bedacht om Lotte na haar 4 goals in de vorige wedstrijd weer goed scherp te krijgen. Helaas klikte dit niet echt en gingen we maar snel naar het veld om lang voordat de tegenstander op het veld was aan onze eigen warming-up te beginnen. Een aantal dames waren nog steeds niet goed hersteld van afgelopen week en dit was goed te zien in het positiespel, deze was niet heel sterk. Gelukkig was het wel lekker weer als de zon zich liet zien dus lieten we ons met een lekker gevoel neerdalen op het bankje om van de wedstrijd te genieten.

En nou daar gingen we dan en het was al minder genieten, gelijk was het gevaarlijk bij ons eigen doel waar de aanvallers van Germania vrij rond konden dribbelen in onze 16 meter. Gelukkig vergaten ze ook echt op goal te schieten en liep dit met een sisser af. De eerste 20 minuten was heel chaotisch met weinig rust achterin waarbij veel ballen doorstuiterde richting Isa. Het experiment Silke-Monique werd daarom na deze onrustige minuten weer teruggedraaid naar hun oude posities en gelijk kwam er wat meer rust en werd het constanter achterin. Het werd al snel duidelijk dat Germania af en toe had afgekeken bij het Rugby, er werden harde schouderduwen en overtredingen gemaakt die veel werden toegelaten, in het kort waren ze wat lomper. Er was nog niet gescoord en dat bracht Jamilla op hele wilde ideeën. Wanneer een schot van Germania geblokt werd door Isa en terugkwam was Jamilla daar. Deze had zelf even een helft overgeslagen om snel bij de derde helft te zijn en dacht zo dat er nu op het andere goal gescoord kon worden. Wat fijn was dat Silke naast haar stond en deze had haar even geleerd hoe ze het best op goal moest schieten. De bal ging dus naast. Tot schrik van iedereen. (Jamilla beweert nog steeds dat ze alles onder controle had). De luie spitsen van Germania waren er helaas daarna zelf wel bij met een draai werd de bal in de linker hoek geplaatst. Iets later werd er ook nog een keer uit een corner gescoord. Germania begon moe te worden en begon veel minder te lopen, hierdoor kwamen de dames eindelijk goed op stoom en werden heel gevaarlijk voor de goal, met steeds meer schoten van Monique, Ellen en Nina (nee Silke jou ga ik niet benoemen) werd het gevaarlijk voor Germania en een goal hing in de lucht, helaas was daar de fluit van de scheidsrechter die Germania redde en zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Lara had voor haar kinderfeestje de limonade meegenomen en zo werd er in de rust voor gezorgd dat iedereen genoeg suiker binnenkreeg om de tweede helft te knallen!

Met goede moed liepen we weer het veld op en wij voelden dan ook dat hier wat te halen was, er werd veel beter gevoetbald en overgespeeld door Kunde alleen soms was er helaas de rust nog niet om de eerste helft een goede uitgangspositie neer te zetten.

Ook de tweede helft werd in het begin al snel duidelijk dat Kunde de betere voetballende partij was. Er werd meer de breedte en diepte gezocht door Romy die het gevaarlijk maakte en zo een aantal gevaarlijke voorzetten bracht helaas werden deze nog niet benut. Wij wisten ook wat je met een corner moest doen en na een cornertrap van Romy had Nina L goed opgelet en scoorde na wat chaos in de 16 mooi in de hoek, 2-1. Germania voelde de hete adem van Kunde in de rug en het voetbal wat Kunde probeerde te spelen werd mooi met ANTI aangevuld door de tegenstander. Nina N kwam helaas in een ongelukkige schouderduw waardoor deze uit de kom schoot en ze per direct met Lara in de auto van Anouk naar het zieken huis raceten. Hopelijk hoeven we haar niet te lang te missen op het voetbalveld. Deze periode was wat chaotisch met wisselen en de enorme spanning en frustratie die bij het team steeds hoger kwamen te zitten. Lotte kwam nog in een één op één actie met de keeper maar wist deze helaas niet te maken. Ook Marieke die in haar eerste minuut al bijna gelijk het verschil wist te maken kon het net ook niet vinden. Het voetballend vermogen van Germania ging steeds verder achteruit naarmate de minuten richting de 90 kropen, en wanneer Lotte met een ietwat harde schouderduw in de 16 van de bal gezet werd werden we toch wel echt gefrustreerd. Maar volgens de scheidsrechter hadden ze dan maar niet op voetbal moeten gaan, het werd mij zelf niet helemaal duidelijk of hij een sneer naar FC Kunde probeerde te maken of dat hij oprecht inzag dat Germania er nog niet helemaal uit was welke sport zij hadden gekozen. Ikzelf zat te twijfelen tussen een combinatie van handbal en rugby maar suggesties zijn zeker welkom. Nadat een overduidelijke handsbal in de 16 werd gemaakt werd mijn vermoeden wel meer bevestigd. Ook hier vond ik de eerder gemaakte opmerking van de scheidsrechter wel gepast maar hij beweerde zelf meer bezig te zijn met het kijken naar de speelsters dan naar de bal, ieder zo zijn excuus. Na veel tijdgerek, frustratie en irritaties was deze wedstrijd dan helaas afgelopen, de opgeluchte gezichtjes van Germania verklapte al wel dat zij ook wel door hadden dat ze helemaal overlopen werden, voetballend gezien dan want fysiek werd wel duidelijk uit het hierboven geschreven dat zij hun eigen manier hadden van overlopen.

Los van dat we ongelukkig waren dat we hier niet hebben kunnen winnen vond ik dat Kunde wel goed voetbal liet zien, mooie combinaties en met zo’n tegenstander toch proberen. Ik vrees dat we alleen te snel wilden. Komende week gaan we weer vrolijk trainen en hoop ik dat zondag wel een terechte uitslag op het formulier komt te staan.

Zo nu ga ik weer nuttige dingen doen op stage, groetjes van jullie coach.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!