Datum

5 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na opnieuw een pauze van drie weken was Bevrijdingsdag het decor van een nieuwe wedstrijd. Brakkenstein uit stond op het programma. Uit klinkt altijd zo vreselijk ver weg, maar dit keer was het op de hoek van het sportcentrum. We verzamelden daar om 1 uur voor de wedstrijdbespreking die een half uurtje in beslag nam. Sportief als we zijn gingen we daarna met een select groepje op de fiets, sommigen waren te lui voor 1 kilometer fietsen. Of was dit bewust zodat ze met de wedstrijd nog meer meters konden rennen? Niemand die het antwoord weet, maar het pakte in ieder geval goed uit. De kleedkamer was behoorlijk smal voor de vijftien fitte spelers en de geur was ook niet al te best. Gelukkig stond heren 4 in de kleedkamer tegenover ons, dus het was geen probleem om de deur open te laten met omkleden.

Het weer was gek, want in de zon kon je al snel enkel een shirt dragen maar zodra die achter de wolken verdween was het behoorlijk koud en kon je met gemak je winterjas aan. Ondanks de af en toe dreigende wolken bleef het droog en ook de wisselende temperatuur had geen vat op de vele supporters langs de kant. Meiden van dames 3 waren er om hun Dio en Bo aan te moedigen, terwijl Patje en Wallie als spelers van Brakkie nu toch stiekem meer voor ons waren (hoop ik dan). Ook dames 1 kwam nog kijken en zij zagen ons eindelijk weer eens winnen.

Voor het eerst dit seizoen heb ik eens goed opgelet en zaken genoteerd gedurende de wedstrijd dus ik kan ook wat inhoudelijker ingaan op de wedstrijd. Deze ging iets over half 3 van start en Brakkie probeerde meteen een penalty te versieren. Ze liep echter zelf tegen Jet aan, die sterk als ze is geen kik geeft, en ook de scheids zag dat gelukkig in. Vervolgens kwamen wij in de flow en kwam er kans op kans. De eerste grote kans kwam van Dionne die na een Barca-waardige aanval met Jet voor het doel verscheen. Vervolgens probeerde Nienke te scoren, maar de hoek was moeilijk en ze kreeg niet voldoende kracht achter de bal om echt uit te kunnen halen. Zo waren er nog heel wat meer kansen en er lag vaak veel ruimte voor ons, maar Brakkenstein was snel terug en gooiden de deur dicht. Je zou dan denken dat je wat vaker gaat schieten, een bal hoeft er immers niet noodzakelijk ingerold te worden, maar dat vergaten we af en toe. Maar goed, verder houden we positief want het was een heerlijke wedstrijd! Jet had ’s morgens als linksbuiten meegespeeld bij dames 3 en gebruikte die ervaring ’s middags om een aantal keer gevaarlijk voor het doel op te duiken. Hoe ze het doet is een groot raadsel, maar met ijzeren longen lukt het haar steeds om het veld op en neer te rennen. Een geweldige aanval waar Dionne de bal van Britt krijgt, die ze in één beweging doorspeelt op Jet, Jet die de één-twee aangaat met Dio om daarna zelf te schieten. Helaas schiet Jet naast en wordt er bovendien gevlagd voor buitenspel. Na een half uur breekt Brakkenstein uit en komen ze op voorsprong. Het leek buitenspel, maar was het net niet en de eerste echte kans die ze krijgen is meteen raak. Een paar minuten later is het Nienke die weer een kans krijgt, maar haar bal wordt overgetikt door de keeper. Dan is het een minuut of vijf voor rust nog een keer Jet die een kans krijgt: ze kan zo doorlopen naar de keeper, maar wordt dan net genoeg in de rug gelopen waardoor schieten niet meer lukt. Deze aanval zorgt uiteindelijk wel voor het doelpunt, want de keeper geeft de bal aan de centrale verdediger mee. Zij verliest net binnen de zestie de bal omdat Mossie hoog druk zet, de bal verovert, heel koel blijft en 'm in de verre hoek krult. Heel veel kansen dus de eerste helft en helaas pas 1-1.

In de rust komt Romy erin voor Ellen die de vlag overneemt. Al snel na rust krijgen wij een vrije trap. Ali neemt deze en hij valt pardoes voor de voeten van Nienke die er zelf van schrikt waardoor de bal in de handen van de keeper geschoten wordt. Het is een wat onrustige fase van onze kant. We vergeten te voetballen en er is meer paniek. Hierdoor mag Brakkenstein eventjes hopen op opnieuw een voorsprong, maar alle steekpassjes worden getackeld door onze fantastische verdediging. Als er zo’n 15-20 minuten gespeeld zijn mag Mossie verdiend op de bank plaatsnemen en mag Julia zorgen voor de voorsprong. Julia schiet hem niet zelf tegen de touwen maar geeft wel een fantastische assist op Nienke doordat ze goed doordraait. Nienke speelt twee mensen uit en scoort. Dan is het nog ruim vijf minuten te gaan als Marije de achterlijn haalt met bal, deze terug wilt leggen, maar de bal komt tegen de keeper aan en hij belandt in het doel. Marijes eerste doelpunt in het shirt van FC Kunde is een feit! Dionne, die ook al 90 minuten bij dames 3 heeft gespeeld, neemt gesloopt plaats op de bank als Bo erin mag. Bijna bepaalt zij de eindstand op 1-4, maar haar schot daalt net niet op tijd waardoor de bal aan de andere kant van het net belandt. Ergens tussendoor heeft Saskia haar rentree gemaakt na een enkelblessure en mag ook Lara de laatste minuten vanaf de bank kijken. Uiteindelijk wordt er afgefloten en mag iedereen zeer verdiend gaan douchen! De drie punten verhuizen een kilometertje meer naar het noorden. Bedankt Bo, Dionne en alle supporters!

Aanstaande woensdag spelen we alweer en hopen we 19:30 thuis te winnen van Spero. Winnen we deze, dan stijgen we twee plekken en sluiten we aan bij de middenmoot.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!