Datum

1 september 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de allereerste officiële wedstrijd van seizoen 2019-2020 op het programma. Een bekerwedstrijd tegen een oude bekende van ons: Union vrouwen 1. Sinds 6 augustus is er hard getraind om op elkaar ingespeeld te raken en ons systeem te verfijnen. Er werd in de stromende regen geoefend tegen dames 3 en op donderdagavond 22 augustus kwam Nooit Gedacht op bezoek. Door veldbezettingsproblemen kon er slechts één helft gespeeld worden, dus vandaag was ook meteen de eerste serieuze test: hoe staan we ervoor? De selectie is nog niet helemaal rond en met afwezigen en blessures is het af en toe nog een beetje puzzelen. We waren dan ook blij met de versterking van Fieke, terwijl Lara met dames 3 mee zou doen.

Er werd kwart voor 12 verzameld voor de wedstrijdbespreking. Onder het genot van een stukje taart (bedankt Juul!) werd alles grondig doorgenomen: het druk zetten, onze aanvallen, alle bijbehorende loopacties en natuurlijk de corners aan beide zijdes. Af en toe ontstond er even verwarring: waren wij nou de kruisjes of de rondjes op het bord? Zelfs Wout raakte ervan in de war, maar na dik 20 minuten was alles helder en konden de meesten van ons op de fiets stappen. Zoals altijd zijn er wat luiere mensen die een plekje in de auto claimen, maar gevolg is ook dat zij deels met de corveespullen sjouwen. Voor wat hoort wat.

De vorige keer dat we op sportpark De Kluis speelden werden we hartelijk verwelkomd door fruitvliegjes in de kleedkamer. Nu geen fruitvliegjes, maar schoonmaken is duidelijk niet de sterkste kant van Union want opnieuw had het allemaal een stuk schoner gekund. Er werd snel omgekleed want we waren een beetje laat, maar we wilden natuurlijk een goede warming-up doen. Gelukkig voor ons was ook Union niet stipt 1 uur klaar dus we begonnen uiteindelijk 7 over 1 aan de wedstrijd. Jule is nog steeds geblesseerd (en het is onbekend hoe lang het gaat duren) dus stond Ellen vandaag op doel. We spelen tegenwoordig 3-5-2 of 5-3-2, net hoe je het bekijkt, dus dat betekende Sanne, Britt en Hanneke achterin. Jet en Romy op de flank, met in het midden Fieke als nummer 6 en Nien en Niendaar weer voor. Helemaal voorin stonden Michelle en Lotte waarbij nooit op één lijn gespeeld mocht worden.

Het balletje werd de eerste 10-15 minuten lekker rondgespeeld. De Snollebollekes zijn er niks bij: allemaal van links naar rechts, die bal goed op en neer ♫♪. Na een goede opbouw kwam de bal bij Nienke terecht die hem aan Nina gaf, zij liep op de keepster af en schoot hem in de korte hoek: 0-1! Het eerste kratje bier is verdiend dit seizoen. Met één doelpunt verschil gingen we ook de rust in, hoewel we een aantal keer goed wegkwamen. Ellen stond ontzettend goed te keepen en hield ons zo op de been, want af en toe vergaten we wat we ook alweer precies op het veld moesten doen waardoor Union beter kon gaan voetballen. Zoals Wout het mooi zei in de rust: we spelen pingpong, dan vallen wij aan en zetten zij ons vast, vervolgens is het een aantal minuten andersom. Wij creëerden weinig meer de eerste helft dus het was fijn dat er even 15 minuten rust was. In de rust werden Romy en Ellen gewisseld dus Romy trok het mooie oranje keepersshirt aan. Eigenlijk verschilde de tweede helft vrij weinig van de eerste helft, behalve dat wij meer hadden moeten scoren. Het was af en toe billen knijpen langs de kant als er weer een bal gevaarlijk voor onze goal verscheen. Gelukkig miste Union het scorend vermogen om de gelijkmaker binnen te tikken. Na ongeveer een kwartiertje werd Lotte gewisseld voor onze jarig job Julia. Zij kreeg al heel snel de kans op de 2-0, maar ze raakte de bal niet helemaal lekker waardoor de bal makkelijk opgepakt kon worden door de keepster. Ook Union had in de rust gewisseld van keeper en deze keepster wist duidelijk beter wat ze moest doen. Bij een prachtig schot van Julia was ze kansloos, helaas lag de lat net te laag, maar bij een poging van Nienke redde ze knap met een uitschuifbeen. Een gouden wet in het voetbal is dat als je hem zelf niet maakt, hij vaak aan de andere kant valt. Tijdens een corner kwam de bal in de vijfmeter en daar werd hij door iemand van Union binnengetikt. Zonde, maar er was geen reden tot paniek met nog zo’n 20 minuten te spelen. Het werd even allemaal weer wat chaotischer, de afstanden tussen de linies werden groter, er was duidelijk te merken dat het pas de eerste wedstrijd van het seizoen is. Hanneke rende niet meer soepel en kon eigenlijk niet verder. Helaas hadden we geen wissels meer, want Saskia was al in het veld gekomen voor Britt. Dus werd de meest logische wissel doorgevoerd die je kunt bedenken: Hanneke in het doel en Romy nog even het veld in. Hanneke ving nog wat ballen, maar was kansloos toen een speelster van Union uitbrak en Hanneke slechts half strompelend uit haar doel kon komen. Met nog 5 minuten te spelen hoopten we op de gelijkmaker want die zou zeker terecht zijn voor beide partijen. De 90e minuut stond al op het bord, we zaten in de blessuretijd dus alle ballen moesten zoveel mogelijk naar voren gepompt worden. Dat lukte niet altijd, maar toen was daar ineens Romy die even van rechtsback naar rechtsvoor rende met de bal. Julia, als echte spits stond precies goed en zo beloonde ze zichzelf op haar verjaardag met een mooi cadeau: haar eerste doelpunt van het seizoen en meteen een belangrijke. Union mocht vervolgens nog aftrappen, maar daarna werd direct afgefloten. Voor komende week zal er weer hard getraind worden op de puntjes die vandaag iets minder liepen. Met name de passes kunnen en moeten nauwkeuriger zodat het spel soepel verder kan lopen, want dat gaat nu nog te vaak mis. Beuningse Boys en Trekvogels hebben ook gelijkgespeeld (1-1), dus alles is nog mogelijk in onze poule. Volgende week de thuiswedstrijd om 12 uur tegen Beuningse Boys, komt dat zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!