Datum

22 september 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Op 22 september 2019 om 10:30 verzamelden de mannen van Kunde 2 zich in het sportcafe. Vandaag was de dag dat ze hun eerste wedstrijd in de derde klassen moesten spelen. AWC stond op de planning. Er stond veel druk op, deze wedstrijd zou immers meteen de stempel drukken. De mannen waren zenuwachtig maar aan alles kon je zien dat het gezonde spanning was: ze waren erg gedreven. Om 12 uur begon het balletje in de fluit van de scheids te rollen en begon de wedstrijd. Je kon meteen zien dat het andere koek was dan de vierde klasse. Het tempo lag erg hoog. Gelukkig konden de mannen van kunde dit tempo goed aan en lieten ze de bal lekker rollen. Bonekamp zat goed in zijn vel en deed een aantal keer mooi mee met de aanval. Na een dik half uur spelen was er een mooie combinatie tussen Kat, Matser en Kamerman. Zonder dat de spelers van AWC het doorhadden stond Matser alleen voor de keeper. Dit soort momenten kun je aan hem overlaten en natuurlijk lag de bal in het net! 1-0 voor kunde. De eerste goal haalde een grote last van de spelers van Kunde. Ze kregen meer vertrouwen waardoor de bal nog lekkerder rondging. Na nog geen 10 minuten na de 1-0 kreeg Matser de bal uit het niets weer voor de keeper in zijn voeten. En ja natuurlijk, daar was de 2-0! Er klonk gejuich door het hele stadion. Kunde trok de wedstrijd na zich toe. Na een hele mooie pass met de buitenkant van de voet van Kat, zette hij Wolbert alleen voor de keeper. De mensen in de dug-out stonden al klaar om te juichen, maar helaas. Wolbert wou op de vroege morgen de vogels in hun nestjes ook even wakker maken. Het bleef 2-0. Na 45 minuten klonk het rustsignaal. Na een kwartiertje rust en een lekker theetje stonden de jongens weer op het veld met een paar wissels. In de tweede helft was vooral kunde aan de bal en probeerde ze de wedstrijd uit te voetballen. Je kon zien dat de mannen van AWC er ook vrij weinig zin meer in hadden. Na nog een aantal pogingen op goal van zowel kunde als AWC had de scheids na 80 minuten er ook geen zin meer in. Hij blies op zijn fluit en de wedstrijd was afgelopen. Een mooie overwinning van kunde en een goed begin van een mooi jaar. Ook moet er even worden gedacht aan de twee vlaggers. Die hebben foutloos hun functie uitgevoerd.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!