Datum

13 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

13-10-2019, een zondag die de dames2boeken in kan als een hete dag. Niet alleen de temperatuur zorgde voor deze bestempeling, maar ook de heetgeblakerde strijd tegen onze all time favorite tegenstander Roda'28. Met deze schatjes uit Winssen gaan we al jaren terug. Altijd een knalfuif om met hen om de punten te spelen.
Even was het nog spannend of zij wel met genoeg zouden zijn en onze wedstrijd door zou gaan. Maar uiteindelijk hebben ze toch dertien dames in het felle rood kunnen laten opdraven.
Na een dubbele wasbeurt voor onze tenues om de modder en teleurstelling van de vorige wedstrijd weg te wassen, kon Kunde zich weer in het zachte babyblauw heisen om thuis voor de verandering eens lekker laat af te trappen. Onder leiding van de scheidsrechter, die eerder al een hele kluif aan onze bekerwedstrijd tegen Trekvogels 2 had, kon de wedstrijd van start.

Roda staat bij ons bekend als een fel en fysiek team. Zo kwamen ze ook direct uit de startblokken en ook verbaal lieten zij zich direct horen. De eerste paar minuten was het voor Kunde weer even zoeken en wennen aan het voetballen tegen zo'n stevige tegenstander. De eerste kans kwam dan ook van Roda die een mooie corner gelukkig onbenut lieten, na tweemaal beroeren van de bal door speelsters van hen.
Minuten lang was het Kunde die vooral spel probeerde te maken en eigenlijk zichzelf tegenkwam bij slordige passing en zwak omschakelen na balverlies. Mooi voetbal en foutjes wisselden elkaar constant af. Ruimtes waren hier en daar te groot en de rugdekking niet altijd on point. Dit leidde in de 24e minuut tot duur balverlies op eigen helft wat de voorsprong voor Roda betekende. 0-1.
Zoals we Kunde kennen, gaat het koppie niet hangen. De achterstand is niet geheel onterecht, maar zou zeker geen verdiende eindstand zijn. Er wordt feller gespeeld en Kunde probeert zo lief als we zijn toch ook Roda pijn te doen. Dit wordt uiteindelijk middels een prachtaanval in de 31e minuut verwezenlijkt. Onze opstoomende back Jet heeft een grote rol in de opzet van de aanval. Met een één-tweetje speelt ze zichzelf vrij in een mooie positie om de trekker over te halen. En hoe moeilijk ze dit ook vindt, doet ze het zowaar toch. En hoe!? De keeper weet nog net de bal te raken met de vingertoppen waardoor de bal de onderkant lat raakt. Helaas stuit hij niet over de lijn. Maar dan is daar nog Nina die de rebound als een duveltje uit een doosje wel de goal in werkt en we staan weer gelijk! 1-1.
Helaas weet Kunde deze sterke vorm niet vast te houden en zijn er meermaals billenknijpende momenten waarbij een bal vanuit onze eigen zestienmetergebied niet zuiver worden weggewerkt of een verkeerde passingskeuze grote kansen voor Roda opleveren. Deze weten zij gelukkig niet te verzilveren tot het uiteindelijk dan toch in de 41e minuut wel gebeurd en een tweede afstraffer geslikt moet worden. De bal suist precies tussen de uitgestoken handen van Ellen en de onderkant lat door. 1-2.
Kunde blijft proberen tegengas te bieden tegen de agressie van Roda, mooi combinatievoetbal te spelen en 't speltempo op te schroeven. Helaas als het net lekker loopt, sneakt er weer een slordige pass in. De 1e helft lijkt een eeuwigheid te duren, we hebben ongeveer zes minuten extra tijd. Waarschijnlijk zijn er een aantal speelsters al toe aan de rust want in de 50e minuut heeft Roda een ingooi op onze helft. Even lijkt de wereld stil te staan. Een eeuwigheid gebeurt er daadwerkelijk niks. Alsof een film op pauze staat. Uiteindelijk fluit de scheids na waarschijnlijk 30 seconden zodat Kunde dan maar kan laten zien hoe een inworp uitgevoerd moet worden. En zo kan het spel hervat worden. Play.
Benoemenswaardig aan de eerste helft is dat de nummer 10 van Roda al een gele kaart op zak had, na veel commentaar leveren. Kennelijk was zij (g)een goed voorbeeld voor haar medespeelster want net voor rust pakt ook de nummer 2 een gele kaart. De scheids fluit goed en probeert de agressie en het gezeik in de kiem te smoren, welke voornamelijk ook door de coach van Roda aangespoort wordt.
Na een lange eerste helft is daar het rustsignaal en kunnen de twee teams eens goed reflecteren op wat er anders moet in de volgende 45 minuten om er met de volle buit vandoor te gaan.

De tweede helft vangt aan en er zijn bij Kunde nog geen wijzigingen in de selectie doorgevoerd. Het wedstrijdbeeld lijkt, niet erg veranderd ten opzichte van de eerste, maar Kunde is toch meer aan zet. Beuken incasserend en maaiende benen ontwijkend probeert de lichtblauwe eenheid het doel van de roden onder vuur te nemen. Er zijn een aantal kansjes voor Julia, maar deze veranderen nog niet in goud. Na een kwartier komen Kim en Sanne in het veld voor Hanneke en Anouk.
Nog geen minuut later krijgen we een vrije trap mee op ongeveer 25 meter welke Britt prachtig in de voeten na een goede loopactie van Julia weet te krijgen die opnieuw geluk probeert af te dwingen. Helaas, de keepster blokkeert de baan van het schot. Deze hekkensluiter is echter de hele wedstrijd al niet balvast, dus is daar plots de andere ninja, die de bal wel in het net weet te schuiven. 2-2.
In de 70e minuut lost Michelle, net terug van haar bestuursweekend, Chalana af. Als ze nog geen hoofdpijn had van een kater, kreeg ze dat na vijf minuten spelen wel door een kanonskogel van Romy in haar gezicht. Deze bikkel vliegt tegen de vlakte, maar laat zich niet kennen en het spel kan door.
De voetbaloorlog op het veld denderd verder. Deze wordt duidelijk aangevoerd vanaf de zijlijn. Ook tussen de coaches van beide teams worden verhitte woorden gewisseld. Jammer dat niet altijd beseft wordt hoeveel invloed het gedrag van teamleiders op het team kan hebben. De meiden van Roda krijgen helaas geen goed voorbeeld, anders was er vaker mooie voetbalspel op de mat gelegd.
De wedstrijd kabbelt voort. De spanning houdt aan. Kansjes over en weer. Getrek, geduw en gepruts. Kunde blijft voor elkaar werken en strijden. Met nog een kleine tien minuten op de klok moet nog echt gaan blijken welk team aan het langste eind gaat trekken. Misschien dat diezelfde nummer 2 van eerder dit niet goed begreep, maar zij haalde toch plots vol ons langste eind (red. Julia) naar beneden terwijl zij al zeker niet meer in balbezit was. Dit lieve natrappen wordt uiteraard beloont met een kaartje. En oh ja ze had er al één, dus het geel werd omgetoverd in de toepasselijke kleur van haar shirt en zo had ze een vrijticket om direct het veld te verlaten. Ajuus. Deze actie leverde zo ook net op de helft van Roda een vrije trap op welke Britt weer (ondanks haar eigen verontschuldigen) goed richting de voorhoede wist te werken, welke Nienke vervolgens weer kon omtoveren tot een doelpunt! 3-2!
Deze voorsprong moet nog even vast gehouden worden. Tegen tien man zou dat moeten lukken, al moet dan toch helaas arme Mich afdruipen met teveel last aan haar hoofd. We zijn door onze wissels heen dus de wedstrijd wordt uitgespeeld met 10 tegen 10. De lat red ons deze wedstrijd weer twee keer en in de laatste minuut komen we nog mooi weg als Jet in ons zestienmetergebied fel verdedigt en gelukkig de bal raakt, maar ook de man die net wilde schieten onderuitgaat. Roda schreeuwt om een penalty, maar de scheids heeft de situatie goed beoordeeld en de bal werd gespeeld.
Een minuut later blaast hij af en mogen we blauwe plekken gaan tellen.

Onze eerste competitieoverwinning is binnen en dit smaakt naar meer. Volgende week zondag 20 oktober mag Jet als Woman of the match in het shirt met het roze rugnummer shinen in een vroege uitwedstrijd tegen DVC'26 in Didam. Om 10:00 spelen we daar en hopen ook dan onze puntenverzameling te mogen uitbreiden. Tot dan of stay tuned voor het volgende wedstrijdverslag!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!