Onbekend

Fc Kunde Da3 - Germania Da1
Ruststand: 2-4
Eindstand: 3-4

Op zondag 6 september om 09.30 uur stond de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Omdat Angeren Da1 zich had teruggetrokken uit de bekercompetitie  bleven er twee wedstrijden over. Vandaag dus het eerste deel van het tweeluik, tegen de dames van Germania. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer Johan aan dat we fysiek sterke dames konden verwachten, die het niet schuwden om fel en fanatiek het duel in te gaan. Hij hamerde erop dat wij zo veel mogelijk uit deze duels moesten blijven en met onze conditie de overwinning over de streep konden trekken.

De opstelling was op een aantal plaatsen gewijzigd. Julia, beter bekend als ‘bank’ stond onder de lat. Julie ‘Caesar’ Janssen stond na haar blessure weer tussen de lijnen naast Jam. Op de links- en rechtback stonden respectievelijk Klaas en Sab om de vleugelaanvallers van Germania in bedwang te houden. Mo, Roos en Nina regeerden op het middenveld. Voorin speelden Anouk en en Robbie op links en rechts buiten en in de punt van de aanval werd onze Moffel gepositioneerd. De wissels waren Sanne ‘lil Kleine’ de Kleijne, Laar, Maud ‘Polly’ van der Pol en Kechie.

De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd en iedereen zocht haar directe tegenstander op. Al snel bleek dat de spits van Germania razend snel was en het onze centrale verdedigers niet makkelijk ging maken. Gelukkig voor Kunde kwamen de echte eerste kansen niet van Germania maar van de voeten van de Kundenaren. Nina, die een dijk van een pot speelde en als een van de weinigen het gewenste niveau haalde, loste na 10 minuten eens keer een schot op doel. De keepster van Germania zag er niet goed uit, want de bal leek houdbaar maar kon niet worden gestopt, 1-0! Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong want de lange ballen bleven komen met in de 13e minuut een doelpunt voor Germania als resultaat. Uit een corner werd de bal goed voorgeslingerd en onze speelsters stonden lucht te dekken in plaats van hun tegenstander waardoor een speelster van Germania makkelijk kon binnenkoppen. Koppies omhoog en doorbikkelen was het enige wat we konden doen en dus bleven we de aanval zoeken op weg naar meer doelpunten. Door klunzig balverlies en het niet goed gepositioneerd staan van de verdediging, kon Germania razendsnel omschakelen. De spits van Germania stond op scherp en rende op volle vaart in de richting van onze gelegenheidskeepster, die helaas kansloos was op de inzet, 1-2. We wisten dat er meer inzat dan wat de tussenstand op dit moment liet blijken. Niet veel later konden konden we dan toch nog een keer juichen. Met een fantastisch doelpunt van rechtsbuiten Robin werd de stand gelijk getrokken. Een fraaie trap op doel eindigde met de bal in de kruising en een euforisch dames 3 van Kunde, 2-2.

Ondanks de coachende woorden van de trainer vanaf de zijlijn, hadden we na de gelijkmaker geen controle over de wedstrijd. We gingen te veel mee in het fysieke spelletje van onze tegenstander. Juist daar had onze trainer ons voorafgaand aan de wedstrijd gewaarschuwd. De passing vanuit het middenveld kwam zelden aan bij een van onze aanvalsters en de omschakeling aan de zijde van Germania was dodelijk. Tot twee keer toe wist de spits door te breken in het hart van de verdediging, waarna ze makkelijk kon afronden. Onze meer ervaren keepster stond dan misschien niet onder de lat maar we deden als team te weinig om elkaar te steunen. Uiteraard wat boze blikken over en weer maar vooral teleurstelling bij de speelsters zelf, omdat we het zo makkelijk hadden weggegeven. De score was dus inmiddels opgelopen tot 2-4 en met deze tussenstand gingen we rusten.

In de rust werd Bankie vervangen door Robbie en de boodschap van de trainer was meer dan duidelijk: doe wat je moet doen en coach elkaar! Met trots kan ik zeggen dat we de tweede helft vol passie en strijdlust speelden en, inderdaad zoals vooraf gedacht, conditioneel veel beter waren dan onze tegenstander. De aanvallen bleven komen maar zoals al vaker onze tekortkoming is gebleken, wisten we de kansen niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk zorgde een doorbraak van Bankie Julia voor een kans in het strafschopgebied. Ze werd neergehaald door een Germaniaans been en de bal ging op de stip. Kechie legde aan en maakte, koelbloedig als ze is, het doelpunt mooi af. Er was hierna nog een half uur te spelen, dus ik zeg nu wat iedereen op dat moment dacht: Het kan nog! Aanval na aanval ging voorbij en waar Germania een helebeoel mazzel had, hadden wij daar net een beetje te weinig van. In de laatste 5 minuten besloot de trainer onze dames risico te nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Met nog meer druk op de verdediging van Germania probeerde we de gelijkmaker te forceren. Helaas zat er niet meer in dan de 3-4 want dat bleek na 90 minuten de eindstand. Een goed leermoment voor ons team en met de drie goeie doelpunten in ons achterhoofd reizen we volgende week naar onze buren bij Orion. Zij spelen dan wel een klasse hoger, maar wij zullen net als vandaag weer alles geven om de winst te pakken. Tot dan!