Verdiend verlies - FC Kunde

Verdiend verlies

Verdiend verlies

NSVV FC Kunde VR1

0 - 4

OSC VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

4 september 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag (4 september) heeft FC Kunde vrouwen 1 te maken gehad met een zeer sterke tegenstander die erg fysiek was en een goede balbeheersing had. Daarnaast was dit team erg sterk doordat zij makkelijk en snel de bal naar elkaar toe speelden.

Het eerste tegendoelpunt was een penalty van de tegenpartij. Dit was naar mijns inziens totaal niet terecht aangezien het een aangeschoten bal was die ter bescherming op de elleboog van een verdedigster van FC Kunde vrouwen 1 kwam. Ik (de keepster) dook de goede hoek in maar zat helaas niet goed genoeg bij de bal, waardoor een 0-1 achterstand niet voorkomen kon worden.

Het tweede tegendoelpunt was ook erg ongelukkig. De linke aanvalster van de tegenpartij was erg fit en ontzettend snel. Na een 1-2tje van de tegenstander kreeg deze aanvalster de bal waardoor ze met een sprint de verdediging voorbijkwam en een schot op goal maakte. In eerste instantie had de keepster de bal maar helaas niet genoeg balvast. De bal stuiterde op de grond en voordat de keepster of een verdedigster erbij kon komen tikte de tegenstander de bal de goal in. Het stond 0-2.

Het derde tegendoelpunt was een vrije trap aan de kant van de tegenstander. FC Kunde vrouwen 1 had een stevige muur neergezet maar de technisch goede afstandsschot vloog over de muur en de keepster heen. Een kleine windvlaag (op het voor FC Kunde verkeerde moment) zorgde ervoor dat de bal de kruising invloog en een tegendoelpunt nier voorkomen kon worden.

Het vierde, en tevens laatste tegendoelpunt, die in de laatste tien minuten van de wedstrijd plaatsvond was ook weer een flink hard schot van de tegenstander. Doordat ze de wind goed meehadden konden ze van een ruime afstand een poging wagen en ook deze kwam, wonderbaarlijk, in de kruising terecht.

Het was een zware wedstrijd met een sterke tegenstander. Grote complimenten aan het team voor de ontzettende goede inzet om te vechten voor elke bal tot de laatste minuut. FC Kunde vrouwen is was goed aan het voetballen maar kreeg helaas te weinig kansen om op goal te schieten doordat de tegenstander, naast een sterke aanval, ook een sterke verdediging had staan.

Door: Lisa Drosten

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!