Een droomwedstrijd, Juliana thuis - FC Kunde

Een droomwedstrijd, Juliana thuis

Een droomwedstrijd, Juliana thuis

NSVV FC Kunde VR1

8 - 0

Juliana '31 VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen zondag, VR1, 3e klasse H

Datum

11 december 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ik ben vandaag een hele slechte reporter. Door omstandigheden heb ik de gehele eerste helft moeten missen. Zeer zonde. Ik heb geprobeerd om de eerste helft te omschrijven door middel van verschillende bronnen.

Quotations:

“5 goalen in de eerste helft.”

“4 verschillende people hebben gescoord.”

“Alessia, Fieke, Anne, Simone 2x.”

“Ja die bal ging bam in de goal.”

“Allessia schoot hem strak in het netje.” (Een Nederlandse uitdrukking die onze Italiaanse girl uitmuntend kan uitspreken.)

“Kunde tikt het balletje rond.”

“Elise was de dertiende keepster.“

“Vandaag heeft Kunde swag.”

De tweede helft ga ik natuurlijk extra goed opletten. Baby Blauw heeft het meeste balbezit. Alessia vliegt over de rechterhelft. Er is flink wat support langs de lijn. Het weer is ook veel zachter dan vorige weken. Wel overheersen onheilspellend grijze wolken de lucht. Ilonka doet een fantastische redding. De acties blijven even uit.

We wachten op de fantasievoorstelling die gaat komen bij een 7-0. Dan zou Joyce de spits in gaan, volgens een fanatieke supporter in de dug-out. Hoopvol wachten we op de twee goals die nog moeten komen om dit te mogen aanschouwen. Het tergt steeds meer dat ik de grandioze eerste helft gemist heb. De tweede helft verloopt matig. Juliana heeft meer balbezit dan hoe het hoort. Ilonka moet een tweede redding doen door een mooi afstandsschot van de geel-rode meid.

Maar dan komt er verandering. Een hakje van Loo, Stevie creëert een geniaal hak-een-tweetje met Simone. Alessia vliegt langs rechts, Simone laat hem gaan, Stevie lobt hem beheerst, maar met volle overtuiging in de linker kruising. 6-0. Nog eentje te gaan, voor de beruchte fantasie-opstelling.

Larissa vraagt verbaasd om advies: “Moet ik em binnenhouden?” De trainers langs de kant, knikken van ja. De tijd is bijna op. Nog een kans, tegen de paal. In de laatste minuten, maakt Simone haar derde goal vanuit de rechter zijlijn, kundig, uit de draai tussen de doelpalen in. 7-0. Niet genoeg tijd meer voor een fantasie-opstelling. Wel nog voor een 8ste goal. Elise knalt hem, na een voorzet van Mossie, geweldig in de goal. Wat een bal. 8-0

De mooiste uitslag om de laatste wedstrijd voor de winterstop mee af te sluiten. 8 is het droomgetal, het teken van oneindigheid en er rijmen meerdere mooie woorden op acht.

Moge we fijn verder dromen over de oneindige bijzondere wedstrijden die nog zullen komen na de winter.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!