Groot nieuws: dames 3 wint van een team uit de 4e klasse!

Orion VR3 (zon)

2 - 3

NSVV FC Kunde VR3 (zon)

Competitie

Groep 4 23

Datum

13 september 2020 10:00

Scheidsrechter

A.J (Auke) van Meer

Accommodatie

Sportpark Mariënbosch
Nijmeegsebaan 143
6525 DX
Nijmegen
tel. 024-3606102

Orion Da3 – Fc Kunde Da3

Ruststand: 2-0

Eindstand: 2-3

 

Op deze heerlijke zondagochtend speelden wij met Fc Kunde dames 3 een uitwedstrijd dicht bij huis. Op 5 minuutjes fietsen van het RSC ligt namelijk het sportpark van Orion tegen wie wij vandaag zullen aantreden voor de KNVB-beker. Vorige week gingen de dames van Kunde 3 onnodig ten onder tegen Germania. We hadden dus wel wat goed te maken na die blamage en tegen wie kon dat beter dan tegen onze buren van Orion. Dames 3 van Orion is het voormalige dames 2 met een aantal bekenden in hun gelederen. Aurora en Bo speelden voorheen voor Kunde dus het was leuk om hen weer te zien, maar we waren hier niet om vriendjes te maken maar om punten te pakken. Orion da3 speelt een klasse hoger dan wij dus we wisten dat we onze borst nat konden maken voor een intens potje voetbal.

 

Het was nog even onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan want stukken kunstgras rond het strafschopgebied hadden losgelaten en dat kon voor hachelijke situaties zorgen. Johan hing al aan de lijn met Kunde om daar de wedstrijd voort te zetten maar dit bleek uiteindelijk niet nodig. We konden namelijk terecht op hun veld met natuurgras en laten we eerlijk wezen.. dat is toch gewoon het echte werk!? 15 minuten later dan gepland begon uiteindelijk de wedstrijd en de druk werd er door Orion meteen opgezet. Isa stond voor het eerst weer vanaf de basis onder de lat, centraal duo Jam en Julie werd geassisteerd door linksback Klaas en Lara stond voor de verandering op de rechtsbackpositie. Mo en Roos stonden als verdedigende middenvelders gepositioneerd en Nina met de punt naar voren op 10. Het elftal was compleet met op linksbuiten Polly, rechtsbuiten Sap en Kechie in de spits.

 

Orion had een sterk middenveld en een paar snelle aanvallers in de gelederen en hun snelle omschakeling zorgde voor penibele situaties voor onze dames. Uitverdedigen lukte niet altijd even goed en dat resulteerde helaas tot het eerste doelpunt van Orion. Een bal door het hart van de defensie werd onfortuinlijk gemist door Klaas die over de bal heen maaide, waarna het leder voor de voeten kwam van de rechtsbuiten van Orion. In de een op een tegen Isa, die haar doel goed klein maakte, bleef ze kalm en bracht de score op 1-0. Waar we ons een beetje lieten overrompelen in de eerste minuten, kwamen we na het doelpunt steeds meer in ons spel. Het was al lang geen eenrichtingsverkeer meer en het leek bijna 1-1 te worden, ware het niet dat een inzet van onze captain Roos nog maar net door de keeper kon worden getoucheerd. De bal stuiterde op de lijn maar ging er niet overheen waardoor de stand op 1-0 bleef steken. Niet veel later bracht de trainer van Orion hun geheime wapen binnen de lijnen. De supersnelle Bo maakte het Nadine, die de geblesseerde Klaas verving, niet makkelijk. Alle ballen werden gespeeld op deze Speedy Gonzales, en na wederom een goeie steekbal moest Isa capituleren, 2-0. De tussenstand gaf een vertekend beeld want we deden echt niet veel onder voor deze tegenstander. We hadden nog 45 minuten te gaan en alles kon er nog gebeuren. Een tegenvaller was wel dat de Kundespeelsters er met bosjes bij neervielen. Mo viel uit na een harde klap met haar hoofd op de grond, Klaas had last van haar lies en Nina voelde steken in haar bovenbeen en kon hierdoor de wedstrijd niet uitspelen.

 

De tweede helft ging van start met een boel frisse krachten in ons elftal. Ook Orion wisselde veel meiden tegelijk en dat was voordelig voor het spel van Kunde. Orion was namelijk nog zoekende in de opbouw en Kunde zette steeds beter druk op de bal. Die druk werd zo goed opgevoerd dat er klungelig werd verdedigd door Orion met een terugspeelbal op de keeper tot gevolg en een indirecte vrije trap voor onze meiden. Een leger aan Orionspeelsters stond op de doellijn opgesteld om de bal tegen te houden. Met een lichte aanraking van de bal door Polly en heerlijke knal van Robbie richting de linkerhoek, die niet meer tegengehouden kon worden, bracht de tussenstand tot 1-2. Het was alsof we bloed roken want vanaf dat moment gingen we nog beter spelen. We drongen Orion steeds verder terug op eigen helft. Er werd geknokt en gebikkeld en met enige regelmaat een fantastische aanval opgezet. Het hoge tempo en de vele meters eisten voor oudje Julie wel hun tol. Na 70 minuten strijden begon het allemaal een beetje te draaien, waarna Johan haar naar de kant haalde. Roos ging van het middenveld naar de achterhoede om naast Jam de defensie gesloten te houden. Lil Kleine was inmiddels ingevallen en maakte met haar snelheid de verdedigers gek. Na goed doorzetten van Polly op de centrale verdedigers van Orion, kwam de bal in de kluts voor de voeten van onze rappe linksbuiten. Als een speer rende ze op de keeper af, maakte een mooie schijnbeweging om de keepster heen en rondde met links netjes af, 2-2!!! Iedereen was door het dolle heen en met nog een paar minuten spelen op de klok, leken we met minstens een punt van het veld te gaan vandaag. Het kon echter nog mooier deze dag want het bleef vandaag niet bij 1 punt maar het werden er drie. Lara die ondertussen van rechtsback naar het middenveld was verplaatst, voelde zich op die positie als een vis in het water. Ze kreeg per abuis de bal voor haar voeten, zag de keeper wat ver voor haar doel staan en in een splitsecond lobte ze de bal over de keeper richting het doel van Orion. De keepster grabbelde wat in de lucht maar kon niet voorkomen dat de bal achter haar in het doel viel, 2-3. Alsof we potverdorie de Champions league hadden gewonnen, zo gingen we te keer op het veld en in de dug-out. De tijd was nu echt bijna om en de nagelbijtende wissels zagen dat Orion in de laatste minuten risico ging nemen en een op een ging spelen achterin. Extra druk voor de verdedigers van Kunde maar die hielden geweldig stand en zo trokken we als team de verdiende overwinning over de streep. Jamilla werd verdiend door haar sterke verdedigende acties Woman of the Match en met een euforisch gevoeld kon deze dag nu al niet meer stuk.

 

Na deze fantastisch lekkere overwinning verzamelden we om twee uur bij Julie thuis voor de teamdag, Sjonnie en Anita style. Een heerlijke middag vol drankjes, hapjes, spelletjes en Anita’s die werden ge-iced, met als afsluiter lekker eten bij Café Daen. Volgende week spelen wij onze eerste competitiewedstrijd tegen SCP Da1. In de voorbereiding hebben we hier al van gewonnen, maar laten we hen vooral niet onderschatten. Hoogmoed komt spreekwoordelijk gezegd namelijk altijd voor de val. Laten we hopen op een goeie wedstrijd vol goals en strijd en de drie punten voor Kunde dames Brie. Wordt vervolgd…

 

Groetjes en de ballen,

 

Fc Kunde Dames 3

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!